Percheziţii la Timişoara şi Bucureşti, într-un dosar de înşelăciune. Prejudiciu de aproape 60 mil. euro

0
42
politia
sursa foto: Facebook - Politia Romana

Mai multe percheziţii au loc marţi dimineaţa, într-un dosar de înşelăciune şi privesc un grup infracţional organizat format la una fintre cele mai importante fabrici din Timişoara, Fabrica AEM, producătoare de contoare electrice, fabrică ce a fost fondată în anii 1970. 

Prejudiciul este de aproximativ 60 milioane de euro.

Perchezițiile se desfășoară la mai multe adrese din Timişoara, dar şi la Bucureşti. Printre cei vizaţi în anchetă se numără Olimpia Moica, fostă directoare a Fabricii AEM din Timişoara, soţul acesteia şi o colaboratoare, scrie news.ro.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, Olimpia Moica, soţul acesteia şi executivul fabricii au reuşit o fraudă, cu complicitatea unor angajaţi, care s-a derulat în perioada 2011 – 2017.

Practic a fost falsificată situaţia economică reală a firmei. Au fost trecute în contabilitate peste 800.000 de contoare ca fiind marfă finită pe stoc, însă acestea nu existau fizic.

Mai mult, fosta directoare recompensa membrii grupului cu prime pentru performanţe economice, iar o parte din aceste sume se întorceau la familia ei, în baza unor contracte de împrumut fictiv, susţin surse din rândul anchetatorilor.

Mai multe persoane vor fi duse la audieri

Banii pentru funcţionarea Fabricii AEM au fost creaţi prin credite, prin neplata furnizorilor, precum şi cu complicitatea unor clienţi care ar fi plătit în avans o marfă ce nu exista.

Pe toată perioada derulării fraudei au fost menţinute aparenţele unei companii profitabile şi a unui important şi respectabil contribuabil, astfel că obligaţiile financiare către stat au fost achitate sistematic.

Olimpia Moica a condus Fabrica AEM timp de 15 ani.

Mai multe persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT Timişoara şi vor fi cercetate pentru constituire de grup infracţional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, delapidare, înşelăciune şi prezentare acţionarilor cu rea-credinţă a unei situaţii financiare inexacte pentru ascunderea situaţiei reale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.