Pericol pentru sănătate în bomboanele pentru pomul de Crăciun – Analiză InfoCons

0
441
Pixabay

Bomboanele de Crăciun conțin până la 70,3% zaharuri din glucide pentru 100 de grame de produs, potrivit InfoCons, care a realizat un studiu comparativ pentru acest tip de bomboane cu ciocolată.

Astfel, au fost analizate 26 produse diferite, iar rezultatele au fost:

Din punct de vedere al aditivilor alimentari, valorile găsite au fost între 1 și 3 aditivi alimentari, potrivit InfoCons. Care sunt cei mai des întâlniți aditivi în bomboanele de Crăciun?

  • E 476 – Aditiv alimentar cu rol de stabilizator şi emulgator , obţinut din poliglicerol şi ulei din arborele de ricin. Se utilizează în special în produse de cofetărie pe bază de cacao şi ciocolată, în emulsii şi paste tartinabile cu conţinut de până la 41% grăsime şi în sosuri pentru salate.
  • E 1103 – Aditiv alimentar cu rol de stabilizator şi agent de legare. Este o enzimă care produce descompunerea zahărului (sucrozei) în fructoză şi glucoză, de obicei sub formă de sirop de zahăr invertit. În mod natural, invertaza este sintetizată de albine, care o folosesc pentru a produce mierea din nectar. Pentru uz alimentar, invertaza se obţine din drojdii. Se utilizează în unele produse fine de ciocolată, cât şi în unele produse fine de cofetărie sau patiserie, conform cantităţilor prevăzute de reţete.
  • E 202 – Sorbatul de potasiu sau E202 este un aditiv alimentar din categoria conservanţilor. Pentru uz industrial se obţine prin procedee chimice, fiind sarea de potasiu a acidului sorbic E 200.

Din punctul de vedere al zaharurilor din glucide, produsele au înregistrat cantități până la 70,3g per 100g. Valoarea energetică de kcal/100g ajunge până la 590 kcal.

Cum te poate ajuta aplicația InfoCons să ai o masa sănătoasă de sărbători ?

Cu aplicația InfoCons decizi TU pentru TINE , ce pui pe masa de Crăciun . Înainte de a achiziționa produsele pe care vrei să le consumi de sărbători , asigură-te că ai scanat codul de bare și ai aflat toate informațiile de pe etichetă.

  • Aplicația InfoCons îți redă, într-o fracțiune de secundă direct pe telefonul mobil , numărul de E-uri , ingredientele , cantitățile de sare și de zahăr , pentru ca TU să ai o masa de Crăciun mai bună !

Este foarte important să știm ce cumpărăm și ce anume conține . Toate produsele studiate au în compoziția lor alergeni precum : urme de arahide , nuci , gluten , lecitină și făină de soia ,lapte praf degresat , gluten , zer , grâu , ouă , fructe cu coajă lemnoasă , fistic și semințe de susan .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.