Persoană cu dizabilități, în ședința CGMB: ”Acest referendum este ilegal..Domnul primar, vreți să vă uitați la mine, vă rog?”

Gheorghe Cătălin Moșgoreanu, un bărbat cu dizabilități, a protestat astăzi în fața Consiliului General al Municipiului București (CGMB), strigându-și disperarea după ce indemnizația sa a fost redusă la 250 de lei, în urma unei decizii a primarului general Nicușor Dan.

Moșgoreanu a afirmat că această măsură este ilegală, invocând articolul 14 din Legea 273/2006, care prevede că ordonatorii de credite pot face noi angajamente legale doar după stingerea plăților restante.

El a subliniat că Primăria are datorii de 500 de milioane de lei către persoanele cu dizabilități și a depus recent o plângere la DNA, acuzându-l pe primar de abuz în serviciu.

  • ”În primul rând, acest referendum este ilegal și vă spun de ce, articolul 14 din legea 273 din 2006, care spune că ordonatorii de credite pot face noi angajamente legale numai după stingerea plăților restante înregistrate la finele anului anterior. Domnul primar, vreți să vă uitați la mine, vă rog? Ah, ăsta este respectul pe care-l arătați persoanelor cu dizabilități. Primăria are datorii de 500.000.000 de lei către persoanele cu dizabilități. Dacă se face vreo propunere și vreo cheltuială nouă înseamnă încălcarea legii, ceea ce, la suma respectivă, înseamnă dosar penal la DNA” a spus Gheorghe Cătălin Moșgoreanu, în ședința CGMB de astăzi. El a fost atenționat să rămână la subiect, despre care susține că e ilegal, venind și cu o hotărâre definitivă a instanței.

Moșgoreanu a precizat că, odată cu tăierea indemnizațiilor în 2020, drepturile a peste 58.500 de beneficiari au fost afectate, estimând prejudiciul total la peste 550 de milioane de lei, plus dobânzile legale.

Consiliul General a decis recent organizarea unui referendum în București, dar Moșgoreanu a avertizat că orice propunere de cheltuieli noi ar constitui o încălcare a legii, ceea ce ar putea conduce la un dosar penal. Acest conflict evidențiază tensiunile existente în jurul politicilor de sprijin pentru persoanele cu dizabilități, cu acuzații de nedreptate și abuz împotriva administrației primarului Nicușor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati