Persoanele fără adăpost din București pot fi cazate în centre sociale. Unde poți suna dacă observi un astfel de caz

1
388

Primăria Capitalei anunţă că în centrele sale sociale sunt cazate în prezent 159 de persoane fără adăpost.

  • De asemenea, bucureştenii pot semnala prezenţa persoanelor fără adăpost pe stradă la numărul de telefon 021/9524, pentru a fi preluate şi transportate la centrele sociale.

„Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, vine în sprijinul persoanelor fără adăpost care sunt expuse temperaturilor scăzute din aceste zile. Echipele DGASMB sunt în permanenţă în teren şi distribuie ceai, supă caldă, îmbrăcăminte groasă şi încălţăminte pentru oamenii care refuză preluarea şi cazarea într-un centru social. De asemenea, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală a Municipiului Bucureşti acţionează pentru identificarea acestora”, precizează PMB.

În noaptea de luni spre marţi au fost depistate 11 persoane, dintre care două au fost de acord să fie preluate de DGASPC Sector 6 şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, iar celelalte au refuzat instituţionalizarea, motiv pentru care locaţiile acestora au fost transmise echipelor DGASMB pentru monitorizare.

„În prezent, în cele două centre pentru persoanele fără adăpost ale DGASMB sunt cazate 159 de persoane, 32 femei în centrul pentru femei de pe str. Mitropolit Filaret şi 127 persoane în adăpostul ‘Sfântul Ioan'”, menţionează sursa citată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.