Persoanele fără adăpost din Sectorul 1, găzduite în trei centre sociale ale Primăriei

Persoanele fără adăpost de pe raza Sectorului 1 pot fi găzduite, pe toată perioada în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, în centrele sociale ale Primăriei Sectorului 1.

Persoanele adulte pot fi cazate la Centrul de Urgență pentru Persoane fără Adăpost (Șoseaua Odăi nr. 3-5), cu o capacitate de 60 de locuri, iar copiii la Complexul Social de Servicii Pinocchio (Str. Minervei nr. 31 A). De asemenea, pentru mamele cu copii punem la dispoziție Centrul Maternal Sf. Nicolae care oferă posibilitatea găzduirii, ca și celelate două centre, inclusiv pe timpul nopții. Aici beneficiază de hrană, asistență medicală, îmbrăcăminte și materiale de igienă personală.

La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 s-a constituit o echipă mobilă care are rolul de a asigura intervenția în cazul copiilor/persoanelor adulte care necesită un ajutor imediat din cauza situațiilor dificile în care se află și care pun în pericol siguranța acestora (copiii străzii/persoanele fără adăpost).

În paralel, polițiștii locali ai Sectorului 1 vor intensifica patrulele pe străzi pentru a identifica persoanele fără adăpost care pot fi afectate de condițiile meteo nefavorabile.

Bucureștenii pot veni în ajutorul echipelor mobile ale Primăriei Sectorului 1 semnalând prezența oamenilor fără adăpost pe străzi la nr. de tel: 021/9540, apelabil 24 h din 24 (Poliția Locală) sau la 0734.454.543 (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati