Persoanele vaccinate anti-Covid cu ambele doze nu transmit virusul

Noi date sugerează că persoanele vaccinate antiCovid cu ambele doze nu transmit coronavirusul aproape niciodată, potrivit directorului Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite, Rochelle Walensky.

„Datele noastre de la CDC sugerează că persoanele vaccinate cu cele două doze nu transmit virusul, nu se îmbolnăvesc și acest lucru nu este demonstrat doar de studiile clinice, ci și de date din lumea reală”, a spus Rochelle Walensky, potrivit Business Insider.

Aceasta a făcut referire la un nou studiu al CDC, realizat pe aproape 4.000 de lucrători sanitari din prima linie, unii vaccinați și alții nu, care s-au testat săptămânal pentru infecția cu COVID-19 între decembrie și martie.

Printre persoanele vaccinate cu ambele doze, au fost detectate doar trei infecții COVID-19. De cealaltă parte, printre participanții la studiu nevaccinați s-au înregistrat 161 de cazuri COVID-19.

Cu alte cuvinte, vaccinarea cu ambele doze de ser Pfizer sau Moderna au redus aproape la zero infecțiile detectabile – indiferent dacă au fost simptomatice sau nu – după perioada de două săptămâni necesară pentru a se forma anticorpi.

Studiul a fost efectuat doar pe vaccinurile Pfizer și Moderna

CDC a concluzionat, pe baza acestor rezultate, că vaccinurile antiCovid Pfizer și Moderna reduc cu aproximativ 90% infectarea cu noul coronavirus, chiar și de tip asimptomatic.

De precizat este că studiul a fost efectuat doar pe vaccinurile Pfizer și Moderna, pentru că momentan cel de la AstraZeneca nu este autorizat în SUA.

Aceste date sunt îmbucurătoare, deoarece înseamnă că persoanele vaccinate îi protejează și pe cei din jur.

Sunt necesare noi studii

Cu toate acestea, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite subliniază că sunt necesare mai multe date pentru a spune cu certitudine că cei vaccinați nu transmit virusul.

Din acest motiv, cercetătorii recrutează în prezent mii de studenți din întreaga țară pentru a afla mai multe despre probabilitatea răspândirii asimptomatice a virusui în rândul persoanelor vaccinate.

„Sperăm că, în următoarele cinci luni, vom putea răspunde la întrebarea foarte importantă dacă persoanele vaccinate se infectează asimptomatic și, dacă o fac, transmit infecția altora”, a spus dr. Anthony Fauci.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati