Peste 1.000 de câini și pisici din Capitală, sterilizați gratuit în ultima lună

0
450
Pexels

Peste 1.000 de animale au fost sterilizate prin programul derulat de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), care a început în luna noiembrie campania de sterilizare gratuită a animalelor de companie din Capitală, scrie digi24.ro.

În cadrul acestei campanii, ASPA își propune să sterilizeze gratuit 10.000 de câini și pisici fără pedigree, iar înscrierea animalelor rămâne deschisă până în momentul atingerii limitei menționate.

În cadrul campaniei, posesorii de animale vor beneficia gratuit de:

– identificarea prin microcip şi înregistrarea câinilor în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS)

– sterilizarea câinilor fără pedigree, cu deținător

– sterilizarea pisicilor fără pedigree, cu și fără deținător

Cei care doresc să își înscrie animalele în program pot suna la ASPA, la nr. de telefon 0743.204.942, de luni până vineri, în intervalul 10:00 – 16:00, iar un angajat va realiza programarea, în funcție de locurile disponibile, la cel mai apropiat cabinet veterinar.

În cazul câinilor, sunt obligatorii, prin lege, identificarea prin microcip și înregistrarea acestora în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS), registru gestionat de Colegiul Medicilor Veterinari (CMV). (Identificarea prin microcip și înregistrarea datelor câinelui și ale proprietarului acestuia în RECS previn abandonul câinilor și ajută la sancționarea celor care totuși săvârșesc această contravenție. Datorită microcipului înregistrat în RECS, autoritățile pot identifica proprietarul câinelui abandonat).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.