Peste 1.000 de elevi din şcoli din Sectorul 2 au participat la modulul educaţional „Stop Bullying!”

În ultimele două luni, 1.150 de elevi din cinci şcoli din Sectorul 2 au participat la modulul educaţional „Stop Bullying!”, un proiect prin care au învăţat modalităţi de a gestiona şi de a preveni violenţa fizică şi psihologică din mediul şcolar. 

Astfel, elevii din şcolile partenere s-au bucurat de o piesă de teatru, cu temă anti-bullying, iar după spectacol au participat la ateliere interactive în care au explorat acest subiect.

Piesa de teatru „A II-a B” prezintă povestea unei eleve de clasa a II-a, care se mută la o școală nouă. Ea se va confrunta cu ceea ce reprezintă, din păcate, realitatea tristă a multor elevi din școlile primare: bullying-ul. 

Cu sprijinul celor din jur, protagonista va învăța să gestioneze situația dificilă prin care trece și să ia decizii importante în ceea ce privește iertarea și prietenia.

 „A II-a B” nu este doar o piesă de teatru, ci un instrument puternic de conștientizare și de educare a celor mici, mai ales prin prisma atelierelor de teatru organizate după spectacol, sub îndrumarea actorilor. 

Cele cinci şcoli implicate în proiect sunt:

 Școala Gimnazială Sf. Silvestru

 Școala Gimnazială Ferdinand I

 Școala Gimnazială Tudor Arghezi

 Colegiul Național Bilingv George Coșbuc

 Școala Gimnazială Petre Ghelmez

 Proiectul „Stop Bullying! – modul educațional pentru elevi” aparţine Asociației Culturale pentru Educație prin Artă (ACEA) şi este cofinanțat de Primăria Sector 2.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati