Peste 10 companii importante s-au înscris la licitaţia PMB pentru autobuze electrice, anunță viceprimarul Stelian Bujduveanu

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu anunţă că peste zece companii importante s-au înscris la licitaţia iniţiată de Primăria Municipiului Bucureşti în vederea achiziţionării a 100 de autobuze electrice.

„Ieri a fost ultima zi de înscriere la licitaţia lansată de Primăria Municipiului Bucureşti pentru achiziţia autobuzelor electrice. Licitaţia pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice a creat un interes ridicat din partea producătorilor de astfel de autovehicule. Mai mult de 10 companii importante s-au înscris deja în competiţie. Noile autobuze electrice, noile tramvaie şi investiţiile pentru modernizarea infrastructurii de transport fac parte din procesul de reformă al transportului public pe care l-am început în Capitală”, a scris viceprimarul, pe Facebook.

 

La mijlocul lunii decembrie, Primăria Capitalei relua pe SICAP licitaţia pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice şi a infrastructurii de încărcare necesară acestora, la o valoare totală estimată de 304.650.300 lei.

Autobuzele electrice trebuie să fie noi, din gama 12 m (12000ą350mm), cu tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei Electrice (SRSEE), împreună cu infrastructura de încărcare lentă (plug-in) aferentă fiecărui autobuz.

De asemenea, trebuie să aibă podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, cu trei uşi duble şi aer condiţionat în salonul de călători. Autobuzele sunt destinate transportului urban de călători în Municipiul Bucureşti şi zona limitrofă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati