Peste 100.000 de bucureşteni au rămas fără apă caldă şi căldură în ultimele zece zile

O mie de blocuri din Capitală sunt afectate de defecțiunile la rețeaua de termoficare publică. Astfel, avariile afectează aproximativ 65.000 de apartamente sau garsoniere, ceea ce înseamnă că circa 100.000 de bucureșteni nu au acces la apă caldă şi căldură.

În perioada 28 noiembrie-5 decembrie, aproximativ 65.000 de apartamente au fost afectate de avarii, în fiecare zi.

Cele mai afectate zone sunt sectoarele 1 şi 6 ale Bucureştiului, scrie Antena3 CNN.

„În perioada cuprinsă între 28 noiembrie şi 5 decembrie 2022, au fost înregistrate un număr de 16 opriri pe circuitul primar. Alte 67 de opriri au fost înregistrate pe circuitul secundar (care face legătura între punctele termice şi imobilele racordate la punctul termic) şi alte trei opriri cauzate de operatori externi (terţi).

Este important de subliniat faptul că atunci când ne referim la impactul asupra locuinţelor afectate, o avarie poate afecta un bloc, două sau trei blocuri, în timp ce altă avarie, pe un circuit similar poate afecta, sute de blocuri. În acest sens, vă menţionăm că gradul de funcţionare a sistemului de termoficare în perioada sus-amintită a avut o medie de 92 de procente”, a transmis Termoenergetica.

Termoenergetica livrează apă caldă şi căldură către aproximativ 570.000 de apartamente şi 4.100 de companii şi instituţii publice. Cu un grad de funcţionare de 8%, asa cum a menţionat compania, înseamnă că aproape 46.000 de apartamente nu au avut apă caldă şi căldură în ultimele 10 zile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati