Peste 100.000 de noi locuri de muncă „verzi” vor fi create în România, până în 2050, anunță ministrul Mediului

Energia regenerabilă nu este doar despre un mediu mai curat, ci şi despre noi tehnologii şi crearea a peste 100.000 de noi locuri de muncă „verzi” în România, până în 2050, a declarat, joi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, în deschiderea evenimentului Green Energy Expo & Romenvirotec, de la Romexpo.

“Mă bucur că reuşim din nou să încercăm să punem pe agenda publică, pe de o parte, noutăţile în materia tehnologiilor de mediu şi în acelaşi timp să discutăm încă o dată despre schimbări climatice, despre impactul pe care schimbările climatice îl au deja în România şi nu numai şi să sperăm că la sfârşitul acestor zile putem spune împreună că acest eveniment a fost unul de succes. Abia aştept să particip şi să văd fiecare expozant, să văd ce anume propune în cadrul acestui târg. (…) Atunci când vorbim despre energie verde, atunci când vorbim despre surse de energie regenerabilă, că e energie eoliană sau energie solară, nu discutăm doar despre un mediu mai curat, ci şi despre tehnologii şi despre locuri de muncă.

  • Şi în scenariul ‘România neutră’, în care ne-am propus să ajungem până în anul 2050, vom avea cel puţin 100.000 de locuri de muncă noi, 100.000 de locuri de muncă ‘verzi’”, a spus Fechet.

Oficialul a transmis, totodată, că evenimentul Green Energy Expo & Romenvirotec 2024 are „în spatele acestor uşi, un număr impresionant de societăţi comerciale care ne vor prezenta cele mai noi tehnologii”.

Cel mai mare târg de energii regenerabile şi protecţia mediului din România – Green Energy Expo & Romenvirotec – are loc în perioada 11-13 aprilie 2024, la Centrul Expoziţional Romexpo din Capitală.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati