Peste 150 de sindicalişti, membri ai sindicatelor aeroportuare, pichetează sediul Ministerului Finanţelor

Peste 150 de sindicalişti, membri ai sindicatelor aeroportuare, pichetează sediul Ministerului Finanţelor, cerând exceptarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) de la aplicarea anumitor măsuri de disciplină fiscală impuse prin Legea 296/2023 şi Ordonanţa de Urgenţă 115/2023.

  • Aceştia au pancarte cu mesajele: „Nu trataţi discriminatoriu!”, „Noi nu mâncăm la preţurile de la cantina Parlamentului”, „Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti este profitabilă! Nu faceţi economii pe spatele salariaţilor CNAB!”, „Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti este profitabilă”, „Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti se autofinanţează”.

De asemenea, imagini cu un iaurt şi un covrig = 12,95 lei/zi sunt afişate de alţi protestatari.”

În virtutea respectării valorilor democratice esenţiale, militând pentru şanse şi oportunităţi egale, echitate socială şi respect reciproc, membrii Sindicatelor din Compania Aeroporturi Bucureşti protestează faţă de tratamentul discriminatoriu la care au fost supuşi, prin blocarea demersurilor de exceptare de la unele prevederi ale Legii nr. 296/2023. Memorandumul aprobat favorabil de către Ministerul Transporturilor este blocat la Ministerul Finanţelor, fiind în pericol de a nu fi avizat, în condiţiile în care rezultatele financiare obţinute de companie sunt de excepţie, nefiind susţinuţi de fonduri ale bugetului de stat şi asigurând atât finanţarea investiţiilor proprii, cât şi dividende la bugetul de stat”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Companiei Aeroporturi Bucureşti (SCAB), Ştefan Mladin.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati