Peste 160 de copii cu COVID-19 sunt internați în spitale, iar 16 sunt la ATI

0
134
sursa foto: Unsplash

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anuntat că spitalele din România au peste 1.600 de paturi ATI pentru pacienții cu forme grave de COVID. El a arătat că vârsta medie a pacienților scade și că în acest moment sunt internați 167 de copii cu COVID în spitale. Voiculescu a enumerat trei măsuri pe care le-a luat pentru a face față valului trei al epidemiei de coronavirus în România, scrie digi24.ro.

Vlad Voiculescu a declarat că duminică s-au înregistrat două recorduri negative: cel mai mare număr de pacienți COVID internați în spitale, 13.714, și cel mai mare număr de paciți COVID ajunși la Terapie Intensivă, 1.456.

El a mai spus că valul trei al epidemiei de coronavirus din România a găsit pacienți deja internați în secțiile ATI, ceea ce a aglomerat și mai mult aceste spații.

„Acest val trei vine peste valurile anterioare care au lăsat în urma lor un număr de pacienţi la terapie intensivă. Acest val trei vine cu noi pacienţi care suplimentează deja numărul mare de pacienţi. Observăm o creştere a ratei de transmitere a virusului şi un număr mare de persoane infectate pornind de la un caz iniţial. Cu alte cuvinte, vedem familii întregi care vin la spital după puţină vreme de la infectarea primului membru al familiei”, a declarat Vlad Voiculescu.

De asemenea, vârsta medie a pacienților care fac forme grave ale bolii scade, ajungându-se ca inclusiv mulți copii să fie internați. În acest moment, sunt 167 de copii internați cu COVID în spitalele din țară, dintre care 16 la ATI, iar doi dintre ei sunt intubați, a menționat ministrul.

În totalul pacienților internați cu forme critice, o treime sunt intubați, a mai arătat Vlad Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.