Peste 2.000 de câini fără stăpân au fost ridicați de pe străzile Capitalei în 2023

0
233

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) anunţă că peste 2.050 de câini fără stăpân au fost ridicaţi, în cursul acestui an, de pe străzile Capitalei. Animalele sunt îngrijite şi se caută persoane care să le adopte.

”Peste 2.050 de câini au fost ridicaţi de pe străzile Municipiului Bucureşti, în 2023, fiind cazaţi în adăposturile ASPA, unde sunt îngrijiţi şi promovaţi spre adopţie. Activitatea principală a ASPA este capturarea câinilor fără stăpân de pe domeniul public. 2023 a fost un an în care a fost necesar să explicăm acest lucru de foarte multe ori”, transmit, miercuri seară, pe pagina de Facebook a instituţiei, reprezentanţii ASPA.

Oficialii Autorităţii precizează că animalele sunt capturate folosindu-se metode şi instrumente non-traumatice, sunt transportate în cuşti special confecţionate pentru nevoile echipajelor şi bunăstarea animalelor, iar maşinile de intervenţie sunt menţinute în stare bună atât din punct de vedere tehnic cât şi estetic pentru siguranţa angajaţilor şi a animalelor.

”Echipajele de intervenţie ASPA au beneficiat de toate dotările necesare, instrumente de capturare, echipament de protecţie, cuşti de transport, maşini întreţinute, etc”, mai scriu oficialii ASPA care mulţumesc, în mesajul de pe reţeaua de socializare, primarului general Nicuşor Dan şi administratorului public Diana Punga „pentru suportul acordat astfel încât ASPA să devină o instituţie modernă, care funcţionează la standarde europene”, se mai arată în mesaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.