Peste 2.200 de laptopuri au fost puse la dispoziţia studenţilor Universităţii Politehnica din Bucureşti

1
127
Universitatea Politehnica
Foto: Facebook / Universitatea Politehnica

Peste 2.200 de laptopuri au fost puse la dispoziţia studenţilor Universităţii Politehnica din Bucureşti, beneficiari ai unor burse sociale de stat şi burse sociale ocazionale, printr-un proiect derulat de instituţia de învăţământ superior.

„Universitatea Politehnica din Bucureşti a finalizat un amplu proiect de susţinere a educaţiei şi performanţei în cele 15 facultăţi ale sale, proiect în valoare de peste 8 milioane de lei. Intitulat generic „Educaţia ta, prioritatea noastră indiferent de vremuri – dispozitive IT pentru e-educaţie”, proiectul, implementat în recent încheiata pandemie COVID-19, a vizat dotarea cu 2.207 laptopuri a studenţilor din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti beneficiari ai unor burse sociale de stat şi burse sociale ocazionale”, informează instituţia de învăţământ superior într-un comunicat remis presei.

UPB, în calitate de beneficiar, a finalizat proiectul cu titlul „Educaţia ta, prioritatea noastră indiferent de vremuri – dispozitive IT pentru e-educaţie”, MySMIS 145400, implementat în baza unui contract de finanţare încheiat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Competitivitate (POC).

„Ne bucurăm că am reuşit, într-o perioadă extrem de dificilă, în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2, să venim în sprijinul studenţilor noştri prin Programul Operaţional Competitivitate şi să le asigurăm un suport digital indispensabil acelui moment în care învăţământul de la distanţă reprezenta o condiţie sine-qua-non, suplimentând astfel infrastructura IT a universităţii noastre cu peste 2.000 de laptopuri performante care vor rămâne în continuare la dispoziţia actualilor, dar şi a viitorilor studenţi”, a declarat managerul de proiect, Nicoleta-Daniela Ignat, potrivit comunicatului.

Obiectivul general al proiectului a constat în asigurarea desfăşurării în condiţii de siguranţă a activităţilor didactice în anul universitar 2020-2021, prin dotarea cu echipamente IT destinate studenţilor din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti care au îndeplinit criteriile pentru a beneficia de burse sociale de stat şi burse sociale ocazionale, în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2.

Valoarea totală a proiectului a fost de 8.004.564,40 lei, din care valoarea totală eligibilă a fost de 8.004.564,40 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR a fost de 6.403.651,52 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional 1.440.821,59 lei iar valoarea cofinanţării eligibile a beneficiarului 160.091,29 lei.

Proiectul a fost cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020.

Sursa: AGERPRES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.