Peste 200.000 certificate de cazier judiciar au fost emise online, în primele 7 luni din an

0
156

Platforma dedicată eliberării cazierului judiciar, hub.mai.gov.ro, poate fi accesată prin crearea unui cont validat la o secţie de poliţie sau prin contul de pe ghişeul.ro, situaţie în care nu mai este necesară validarea de către o unitate de poliţie.

Până în prezent 230.000 de români şi-au făcut cont pe HUB-ul de servicii al MAI.

HUB-ul funcţionează ca un one-stop shop pentru o parte a nevoilor deţinătorilor de cont în relaţia cu MAI: un singur ghişeu, online, care permite accesul non-stop, de oriunde, la serviciile noastre electronice.

Peste 2,7 milioane de accesări au fost înregistrate, până la acest moment, pe HUB-ul MAI fiind generate aproape 15.000 caziere rutiere, 72.570 accesări pentru consultarea istoricului sancţiunilor rutiere, iar aproximativ 625.000 persoane s-au programat în vederea obţinerii paşaportului.

Cel mai folosit dispozitiv pentru accesarea platformei rămâne, în continuare, telefonul mobil, cu peste 2,1 mil. de accesări.

În prezent doar cetăţenii români, persoane fizice, fără antecedente penale pot obţine certificatul de cazier judiciar în format on-line.

Pentru obţinerea paşapoartelor simple electronice/simple temporare se pot face programări on-line pe platforma hub.mai.gov.ro/epasapoarte, fiind totodată oferită posibilitatea verificării în timp real a statusului cererii de emitere a paşaportului simplu electronic.

Ministerul Afacerilor Interne intenţionează să dezvolte programe de digitalizare şi alte servicii publice electronice care să ofere tuturor cetăţenilor posibilitatea unei relaţionări directe şi rapide, fără a fi necesar un efort suplimentar sau un drum la unul dintre ghişeele aparţinând structurilor MAI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.