Peste 200.000 de noi arbori, arbuști și diferite plante, plantați în Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 continuă programul de modernizare şi înfrumuseţare a domeniului public. În Sectorul 3, toamna și primăvara se desfășoară activități de plantare a materialului dendrologic în parcuri, scuaruri, aliniamente stradale și grădini ale blocurilor.

Astfel, de la începutul anului până în prezent, au fost plantați 5.622 de arbori și arbuști din speciile: platani, paltini de munte, matesquaia, plop, mesteacăn și tei, 203.500 de hibiscus syriacus și material dendrofloricol, precum și 8.700 de bucăți din speciile lavandă, begonie și iarbă de pampas.

Plantările se desfășoară în cadrul unui program complex de înfrumusețare și personalizare a spațiilor verzi din Sectorul 3.

Am amenajat spații ample de verdeață în tot sectorul și o facem în continuare. Au fost deja plantați peste 200.000 de arbori, arbuști și diferite plante, dar urmează și altele, astfel încât sectorul nostru să arate demn de o capitală europeană. Verde nu înseamnă doar frumos, ci și mai mult aer curat”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

De asemenea, în această perioadă și în pepiniera Sectorului 3 se lucrează intens pentru pregătirea copacilor ce urmează a fi plantați.

Locuitorii Sectorului 3 pot semnala zonele unde consideră că trebuie plantați arbori sau pot transmite propuneri pentru suplimentarea celor existenți prin aplicația Primăriei Sectorului 3, disponibilă pe site-ul www.primarie3.ro, secțiunea Hartă sesizări/Semnalează o problemă, dar și mobile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati