Peste 3.00 de căsătorii, oficiate de la începutul anului la Serviciul Stare Civilă Sector 3

1
213

La Serviciul Stare Civilă Sector 3 s-au oficiat de la începutul anului și până în prezent 3085 de căsătorii, cu 81 mai puține decât în perioada similară a anului trecut când s-au oficiat 3166 de căsătorii.

Programarea online a căsătoriei

Pentru a face rezervare, tinerii completează data și ora la care doresc să aibă loc cununia civilă și specifică un număr de telefon și o adresă de e-mail pentru confirmare. În formularul electronic se solicită completarea numelui, adresei și a CNP -ului fiecăruia dintre soți. După rezervare, tinerii vor primi un e-mail pe adresa specificată cu confirmarea programării și li se va indica data la care trebuie să se prezinte la Serviciul de Stare Civilă (bd. Mircea Vodă nr. 5) pentru depunerea actelor.

Serviciul online de programare a căsătoriilor nu elimină cerința legală ca ambii soți să se prezinte în termenul legal pentru a completa declarația de căsătorie și a depune actele necesare.

Programarea căsătoriilor online face parte din  strategia de digitalizare și transparentizare a activității derulată de Primăria Sectorului 3 cu scopul eficientizării relației dintre autoritate și cetățean.

Sistem de gestionare a căsătoriilor

Primăria Sectorului 3 a implementat în anul 2018 sistemul de programare online a căsătoriei civile, pe site-ul www.primarie3.ro.

Programările online se fac începând cu data de întâi a lunii anterioare celei în care urmează să se încheie căsătoria. Acestea se pot face doar între cetățenii români, dacă unul dintre soți are domiciliul/reședința în Sectorul 3.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.