Peste 3.000 de elevi din Sectorul 1 beneficiază de programul de tip after school: „Educație pentru Viață

0
244

Peste 3.000 de elevi din școlile și liceele din Sectorul 1 sunt înscriși în acest an școlar în programul de tip after school: „Educație pentru Viață”, finanțat integral de la bugetul local. În anul școlar 2023/2024, Primăria Sectorului 1 asigură o finanțare record pentru derularea acestui program esențial pentru elevii Sectorului 1: peste 24 de milioane lei, față de aproximativ 17 milioane lei în cursul anului școlar precedent.

Astfel, copiii beneficiază, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 12:00-17:00, de masă caldă, de îngrijire, de un program interactiv de petrecere a timpului liber, precum și de ajutor în realizarea temelor pentru acasă din partea unor profesori dedicați.

„Cel mai important este că rezolvăm o problemă esențială pentru părinții care nu au cu cine să-și lase copiii după terminarea orelor de curs. I-am scăpat de această grijă, fără ca părinții să achite vreun ban. Starea educației din România nu se modifică prin sloganuri, promisiuni sau prin discursuri televizate în prime time, ci prin fapte concrete: investiții masive în infrastructură școlară și implementarea de proiecte educaționale inovative și atractive”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Școlile și liceele în care se desfășoară în prezent programul Educație pentru Viață” sunt următoarele: Școala Gimnazială Nr. 162, Școala Gimnazială nr. 183, Școala Gimnazială Nr. 178, Școala Gimnazială „Nicolae Grigorescu”, Școala Gimnazială „Sfinții Voievozi”, Școala Gimnazială Nr. 184, Școala Gimnazială Nr. 5, Școala Gimnazială Nr. 13, Școala Gimnazială „Geo Bogza”, Școala Gimnazială „Petre Ispirescu”, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”, Școala Gimnazială nr. 181, Școala Gimnazială „Alexandru Costescu”, Școala Gimnazială „Elena Văcărescu”, Școala Gimnazială „Sf. Nicolae”, Școala Gimnazială „Uruguay”, Școala Gimnazială „Pia Brătianu” – locația din Bulevardul Mareșal Averescu nr. 17, Liceul Teoretic Bulgar „Hristo Botev”, Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță”, Scoala Gimnazială „Eugen Barbu”, Școala Gimnazială „Pia Brătianu” – locația din Strada Petroffi Sandor nr. 14-16, Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, Liceul Greco-Catolic „Timotei Cipariu”.

„Am dat curs tuturor solicitărilor venite din partea școlilor”

Pentru următoarea ședință a Consiliului Local Sector 1, de joi, 26 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, a fost depus un proiect de hotărâre prin care este suplimentat numărul de elevi care vor fi înscriși în programul „Educație pentru Viață”. Astfel, ca urmare a acestei suplimentări, de acest program vor beneficia un număr de 3.561 de elevi care învață în școlile și liceele Sectorului 1.

„Vreau să fac o precizare, am dat curs fără nicio discriminare tuturor solicitărilor venite din partea unităților de învățământ pentru a se înscrie în acest program.  Mai mult, dacă pe parcursul acestui an școlar vor mai exista solicitări din partea directorilor de școli sau licee, fie a numărului de elevi, fie a unităților de învățământ participante, le vom da curs în regim de urgență și vom aloca de la bugetul local toate fondurile necesare”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.