Peste 3.500 de motocicliști au murit în accidente rutiere la nivel european în 2020

Peste 3.500 de motocicliști au murit în accidente rutiere la nivel european în 2020, din care 100 în România. Astfel, federațiile de motociclism transmit Administrațiilor europene și naționale că a venit timpul să se ia măsuri, scrie revista motoADN.

FEMA și FIM – Federația Internațională de motociclism fac apel la Comisia Europeană, Parlamentul European, guvernele și parlamentele naționale și autoritățile rutiere din Europa:

  • să includă motocicliștii în politicile lor de mobilitate și siguranță rutieră,
  • să construiască drumuri mai sigure și să le întrețină,
  • să îmbunătățească educația și pregătirea (atât pre- și post-examinare) motocicliștilor în care acestora nu le sunt predate doar abilitățile și cunoștințele necesare, ci și atitudinea mentală de a conduce defensiv și conștientizarea expunerii la riscuri;
  • să stabilească standarde pentru îmbunătățiri tehnice ale motocicletelor și creșterea vizibilității motocicliștilor prin utilizarea luminilor suplimentare;
  • să faciliteze campanii de informare eficiente care să promoveze purtarea căștilor, utilizarea echipamentului de protecție și comportamentul preventiv. De asemenea, sunt necesare și campanii de conștientizare a șoferilor cu privire la interacțiunea cu motocicliștii în trafic.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati