Luni, ora 10:00, Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) organizează festivitatea de deschidere a noului an universitar, manifestare care se va derula în condiţiile stricte impuse de pandemia de COVID-19.
La eveniment vor fi prezenţi, alături de studenţii universităţii, Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea COSTOIU, Preşedintele Senatului UPB, Prof. dr. ing. Tudor PRISECARU, ambasadori şi reprezentanţi ai ambasadelor, cadre didactice, cercetători, precum şi multe alte personalităţi din mediul public şi privat. Anul acesta, evenimentul se va desfăşura în Noua Aulă a Universităţii aflată în campusul UPB (lângă clădirea Bibliotecii Centrale). Precizăm că festivitatea de deschidere a noului an universitar se va desfăşura în condiţiile stricte impuse de pandemia de COVID-19, fiind aplicate toate măsurile de protecţie împotriva răspândirii noului Coronavirus .
„Începem şi acest an universitar într-un format hibrid, festivitatea noastră de deschidere fiind condiţionată de măsurile de siguranţă împotriva pandemiei. Comparativ cu anii anteriori, numărul participanţilor la festivitate este mult mai restrâns,astfel că doar o treime din cele 1100 de locuri ale Aulei universităţii noastre vor fi ocupate. Desigur, evenimentul va respecta toate măsurile de protecţie recomandate de autorităţi.” a declarat Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu.
De asemenea, Rectorul celei mai mari universităţi cu profil tehnic din ţară a ţinut să precizeze că „pentru acest an am câştigat deja multă experienţă în ceea ce priveşte educaţia în regim hibrid, ceea ce însemnă că vom putea asigura acelaşi nivel ridicat de calitate a educaţiei cu care ne-am obişnuit deja studenţii. Platformele educaţionale online au fost îmbunătăţite, standardele de siguranţă şi igienizare a campusului au fost şi ele crescute, iar cazarea şi activităţile studenţilor se desfăşoară în condiţii speciale. Va fi un an diferit, plin de noi provocări, însă cu siguranţă vom reuşi să oferim studenţilor o experienţă completă a studenţiei, mulţumită eforturilor extraordinare ale profesorilor şi ale întregii noastre comunităţii academice”.
Prin cei peste 30.000 de studenţi (4.700, doar în anul I-dintre care 4.400 la buget), angrenaţi în ciclul studiilor de licenţă, master sau doctorat, precum şi prin prezenţa constantă a acestora la cele mai mari competiţii din domeniul ingineriei mondiale, dar şi prin rezultatele remarcabile obţinute în fiecare an, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti se menţine în topul clasamentelor universitare internaţionale , fiind de altfel cea mai mare instituţie de învăţământ superior tehnic din România.