Peste 30.000 de studenţi încep noul an universitar la Universitatea Politehnica din Bucureşti

0
104

Peste 30.000 de studenţi deschid noul an universitar al Universităţii Politehnica din Bucureşti, luni, de la ora 11:00.

La eveniment vor fi prezenţi, alături de studenţii universităţii, rectorul Mihnea Costoiu, Preşedintele Senatului UPB, Tudor Prisecaru, ambasadori şi reprezentanţi ai ambasadelor, cadre didactice, cercetători, precum şi multe alte personalităţi din mediul public şi privat. Anul acesta, evenimentul se va desfăşura în Noua Aulă a Universităţii aflată în campusul UPB (lângă clădirea Bibliotecii Centrale).

Fstivitatea de deschidere a noului an universitar se va desfăşura în condiţiile impuse de pandemia SARS CoV-2, fiind aplicate toate măsurile de protecţie împotriva răspândirii noului Coronavirus .

„Festivitatea de deschidere de anul acesta este una atipică, fiind condiţionată de pandemia generată de COVID 19. Comunitatea universităţii a decis organizarea acestei manifestări într-un cadru restrâns, comparativ cu anii anteriori. Numărul participanţilor este sub 40% din capacitatea de 1.100 de locuri a Aulei Universităţii noastre, cea care va găzdui acest eveniment, iar măsurile de protecţie împotriva noului Coronavirus vor fi şi de această dată un obiectiv prioritar” a declarat Rectorul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, Mihnea Costoiu.

De asemenea, Rectorul celei mai mari universităţi cu profil tehnic din ţară a ţinut să precizeze „Comunitatea noastră a făcut eforturi deosebite pentru ca acest an universitar, care se desfăşoară în condiţii speciale, să aibă acelaşi nivel de calitate a educaţiei ca până în prezent. Platformele educaţionale online au fost îmbunătăţite, standardele de siguranţă şi igienizare a campusului au fost crescute la maxim, iar cazarea studenţilor se desfăşoară şi ea în condiţiile recomandate de autorităţi. Va fi un an diferit, însă cu siguranţă vom reuşi să oferim studenţilor o experienţă completă a studenţiei, mulţumită eforturilor extraordinare ale profesorilor şi comunităţii noastre”.

În cadrul festivităţii va fi anunţat şi un prim proiect de anvergură al noului an universitar şi anume, semnarea contractului ce vizează realizarea unui nou cămin studenţesc ce va cuprinde 85 de module (cameră şi baie proprie), cu o capacitate de cazare de 340 de locuri. De asemenea, noua clădire va fi prevăzută cu o parcare subterană şi o terasă destinată socializării ce va fi realizată la etajul 7. Termenul de execuţie stabilit este de 2 ani, iar sursa de finanţare va fi exclusiv din fondurile UPB.

Festivitatea va fi transmisă şi live pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/UPB1818

Prin cei peste 30.000 de studenţi (4.800, doar în anul I-dintre care 4.500 la buget), angrenaţi în ciclul studiilor de licenţă, master sau doctorat, precum şi prin prezenţa constantă a acestora la cele mai mari competiţii din domeniul ingineriei mondiale, dar şi prin rezultatele remarcabile obţinute în fiecare an, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti cea mai mare universitate tehnică din ţară şi o instituţie de educaţie şi cercetare recunoscută la nivel internaţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.