Peste 350.000 de vizitatori unici în ultima lună la expoziţiile şi proiectele digitale ale Muzeului Naţional de Istorie a României

Peste 350.000 de vizitatori unici s-au înregistrat în ultima lună la expoziţiile şi proiectele digitale ale Muzeului Naţional de Istorie a României.

Ca urmare a extinderii epidemiei virale cu Covid-19 şi a recomandărilor oficiale în privinţa luării de măsuri de prevenţie, Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) a fost nevoit să închidă, temporar, expoziţiile şi să suspende activităţile cu publicul pe întreaga perioadă a stării de urgenţă, începând cu data de 10 martie 2020.

Aastfel, în ultima lună MNIR a avut o activitate dinamică în mediul online, aspect care se reflectă în numărul mare de vizitatori virtuali: 351.493. În intervalul 10 martie – 14 aprilie 2020, proiectele on-line ale muzeului au fost accesate de 245.211 de vizitatori unici, în timp ce tururile virtuale au fost accesate de un număr de 82.000 de vizitatori unici. Pagina de Facebook a muzeului este apreciată de 12.045 de persoane şi are 12.237 de urmăritori, a informat un comunicat de presă al Muzeului.

Efortul MNIR de a se deschide spre public în aceste vremuri dificile a fost răsplătit, cu prisosinţă, având în vedere faptul că numărul vizitatorilor din prima luna de funcţionare în condiţiile stării de urgenţă este de o dată şi jumătate mai mare decât totalul vizitatorilor virtuali ai expoziţiilor muzeului în anul 2019 (193.697 vizitatori unici)”, a precizat sursa citată.

MNIR a invitat publicul să transforme autoizolarea în oportunitate şi să viziteze numeroasele expoziţii virtuale în format 2D şi 3D, colecţii tematice de bunuri culturale în format digital, arhive de patrimoniu digitizate şi publicaţii ştiinţifice şi de popularizare, toate disponibile gratuit pe site-ul web al muzeului (www.mnir.ro), pe pagina de Facebook a muzeului (https://www.facebook.com/MNIRpage/ ) şi pe alte reţele asociate.

Aceste proiecte, începute, dezvoltate şi actualizate permanent de specialiştii muzeului de peste 10 ani însumează mii de pagini web şi câteva zeci de mii de bunuri culturale din colecţiile MNIR şi ale partenerilor săi.

Între resursele web disponibile se află expoziţiile virtuale ale muzeului, în format 2D şi 3D, printre care se numără:

* Tezaurul istoric

* Columna lui Traian

* Aurul şi argintul antic al României

* România în Marele Război

* Centenar Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz

* România 1989. 30 de ani după…

* Felix Terra. Patrimoniul cultural al Episcopiei Romano-catolice de Oradea

* Imago Romaniae – Terra Christiana

* Semper Uniti – Centenarul Marii Uniri

* Ştefan cel Mare. Din istorie în veşnicie

* Comorile Chinei

* Imaginând Balcanii

* Feţele noi ale armelor vechi

* Un pas uriaş către Lună

* O experienţă europeană: moştenirea istorică şi culturală a germanilor din România

* Muzeul Jucăriilor

* Fenomenul Trech Art – Arta tranşeelor

* Identitate naţională, eleganţă şi vestimentaţie la românii din Braşov (1700-1939)

Acestea sunt disponibile pe muzeulvirtual.ro, pe zona3d.ro, dar şi pe pagina de Facebook a muzeului (https://www.facebook.com/MNIRpage/).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati