Peste 4.000 de animale de rasă comună, sterilizate gratuit de CJ Ilfov

Consiliul Judeţean Ilfov, prin Biroul Protecţia Animalelor, anunță un record de sterilizări gratuite: peste 4.000 de animale de rasă comună, câini şi pisici. Animalele au fost sterilizate gratuit în cadrul campaniei „E gratis să faci bine”.

Această campanie se desfăşoară pe trei paliere: maraton din localitate în localitate, sterilizări direct pe teren, în clinica veterinară mobilă, şi distribuirea de cupoane pentru sterilizări gratuite.

Maratonul de sterilizări gratuite, realizat în colaborare cu Spitalul Veterinar Social Center of Hope, se desfăşoară astfel: în fiecare zi de marţi, echipele Protecţia Animalelor CJ Ilfov şi Center of Hope se mută din localitate în localitate. Animalele sunt operate numai la clinica veterinară Center of Hope, din localitatea Găneasa, iar până acolo sunt transportate conform legislaţiei în vigoare. Se bifează două localităţi pe lună. De pildă, în luna iunie, se ajunge cu sterilizări gratuite în localităţile Mogoşoaia şi 1 Decembrie.

Hilde Tudora, şef Birou Protecţia Animalelor: „Programele de sterilizări gratuite nu trebuie să se termine niciodată, dacă vrem cu adevărat să rezolvăm problema animalelor singure. Noi avem trei zile pe săptămână dedicate sterilizărilor gratuite. Colegii mei fac eforturi uriaşe, zilele de campanie de sterilizări gratuite încep dimineaţa devreme, înainte de ora 7, şi se termină de obicei după ora 21:00. Îmi doresc să văd aceeaşi implicare şi din partea tuturor cetăţenilor. Responsabilitatea şi empatia trebuie să ne definească atât pe noi cât şi comportamentul nostru în comunitate.”

În paralel, tot în colaborare cu Center of Hope, Consiliul Judeţean Ilfov, prin Biroul Protecţia Animalelor CJ Ilfov, oferă cupoane de sterilizări gratuite. 1.000, în total. Distribuirea acestor cupoane a început în data de 1 martie, iar până acum s-au dat aproape 400. Din nou, vorbim de o premieră la nivel de consilii judeţene. Cupoanele se oferă în format electronic şi fiecare dintre ele are un cod unic de identificare. Aceste cupoane se oferă celor care au domiciliul ori reşedinţa în Ilfov şi celor care au posibilitatea să meargă cu animalul lor direct la clinica Center of Hope din Găneasa. Totodată, în colaborare cu Animal Society, care deţine clinică mobilă, se sterilizează direct pe teren şi se stă câte o săptămână în fiecare localitate.

Mai exact, până acum, în 117 zile, Consiliul Judeţean Ilfov a reuşit, cu ONG-urile din domeniul protecţiei animalelor, să sterilizeze gratuit 4.034 de animale de rasă comună, 1.365 de câini şi 2.669 de pisici. Pentru programări, cetăţenii trebuie să sune la numărul 0751.235.009.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati