Peste 400 de kilograme de „noroc” și alte gunoaie, adunate de 120 de voluntari, din mai multe zone din Capitală

Echipele Protecția Animalelor CJ Ilfov, Pet Stuff, Big Hearts Society și Clubul Câinilor Utilitari, împreună cu alți 100 de voluntari, au făcut curățenie în mai mult zone din sectoarele 1, 2 și 6.

  • S-a adunat în special „noroc” lăsat în urmă de proprietarii de câini care aleg să fie iresponsabili.

În total, în numai patru ore, s-au colectat peste 400 de kilograme de fecale și alte gunoaie. La acțiune, s-au alăturat și 65 de jandarmi din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, dar și reprezentanții Asociației Române de Hemofilie.

De asemenea, s-au alăturat campaniei „Adună norocul cu mâna ta – Eu strâng după câinele meu. Azi strâng și după al tău” și persoane cunoscute publicului larg precum Sânziana Negru, Noemi Meilman, Adriana Chiper.

  • „Scopul acestei campanii a fost să-i determinăm pe proprietarii de animale să fie mai responsabili și să strângă după câinii lor. Nu puține sunt situațiile în care ieșim la plimbare și călcăm în noroc. Ne-am bucurat enorm să vedem curtea spitalului plină de voluntari, de oameni hotărâți să facă un bine comunității în care trăiesc. Mulțumim fiecăruia, noi credem enorm în puterea exemplului!”, a declarat Anita Ciucur, Protecția Animalelor CJ Ilfov.

Dr. Cristian Cristea, medic veterinar Pet Stuff: „Ne dorim ca oamenii să înțeleagă un lucru extrem de simplu: Nu e treaba autorității locale să strângă după câinii noștri. E treaba noastră. Vom mai face astfel de acțiuni. Consider că este și de datoria noastră, a medicilor veterinari, să informăm corect și să educăm. Mulțumim enorm tuturor celor care au ales să nu stea acasă, ci să fie un exemplu pozitiv!”.

„A fost peste așteptări. M-a uimit energia pozitivă a oamenilor, m-a uimit faptul că 65 de jandarmi au ales să vină din timpul lor liber și să facă curățenie, că pacienții de hemofilie, în ciuda durerilor, au luat la pas străzile. Am format la propriu o armată de oameni. Vom continua cu astfel de campanii. Misiunea noastră principală rămâne salvarea animalelor, dar, evident, avem și o misiune indirectă: aceea de a face un oraș mai prietenos atât cu oamenii, cât și cu animalele.”, a completat Carla Buleanu, președinte Big Hearts Society.

Proprietarii de animale din București care nu strâng după câinii lor riscă amenzi de până la 3.000 de lei. Iar fecalele lăsate în urmă pot transmite boli grave atât la oameni, cât și la alte animale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati