Palatul Parlamentului găzduieşte, în perioada 12 – 14 iunie, cea de-a noua ediţie a conferinţei europene EuroNanoForum 2019 – Nanotehnologia şi progresul materialelor avansate în perspectiva programului Orizont2020 şi dincolo de el – aceasta fiind cel mai important forum european în domeniu.
Organizat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie – IMT Bucureşti, evenimentul aduce în prim-plan subiecte, preocupări şi descoperiri de ultimă oră, în cadrul sesiunilor şi work-shop-urilor desfăşurate pe parcursul celor trei zile. În plus, oferă – celor peste 500 de participanţi, experţi din industrie, manageri, factori de decizie politică din întreaga lume – cadrul potrivit pentru networking şi schimb de idei. Asociat Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, forumul este co-finanţat de către Comisia Europeană şi Ministerul Cercetării şi Inovării din România.
„Este o onoare pentru Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie – IMT Bucureşti să fie gazda acestui eveniment reper pentru industria nanotehnologiei la nivel european şi mondial. Aceasta reprezintă o recunoaştere a muncii şi eforturilor făcute de către organizaţia noastră în acest domeniu aflat în continuă dezvoltare”, declară Dr. Raluca Muller, Director Ştiinţific, IMT Bucureşti, potrivit unui comunicat al organizatorilor.
Printre expozanţii care îşi prezintă rezultatele şi îşi demonstrează implicarea în domeniul nanotehnologiei şi materialelor avansate se numără: Comisia Europeană, AMIRES (companie de consultanţă pentru proiecte de cercetare, dezvoltare şi inovare), NanoSafety Cluster, Proiecte europene în Nanomedicină, CUPIDO, C3HARME (proiecte finanţate de Uniunea Europeană axate pe diverse subiecte), Centrul UE-Japonia pentru Cooperare Industrială (organizaţie nonprofit care promovează cooperarea dintre UE şi Japonia), Creative Nano (dezvoltator de soluţii inovatoare personalizate), RAITH (furnizor de top de soluţii tehnologice pentru litografie cu fascicul de electroni), ZEISS (lider în producţia de microscoape), Centrul de Cercetare AMBER (centru finanţat de Fundaţia Irlandeză pentru Ştiinţă), Ronexprim (furnizor de aparate de măsură şi control), INASE (Institutul pentru Nanotehnologii şi Surse Alternative de Energie, parte a Universităţii „Ovidius” din Constanţa), NANORIGO (un cadru de lucru pentru guvernanţa riscului şi consiliu pentru nanomateriale şi produse bazate pe nanotehnologii), JAMK – ALD CoCampus, InoCure s.r.o. (companie cu experienţă solidă în electrospinning şi electrospraying), UEFISCDI (entitate publică românească care implementează planul naţional pentru RD&I), precum şi organizaţiile de cercetare de top din România.
Organizatorii sunt Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie – IMT Bucureşti, Ministerul Cercetării şi Inovării, Comisia Europeană.