Peste 500 de maşini vechi din Sectorul 2, duse la casat prin Programul Rabla Local 2023.

Până acum, Primăria Sectorului 2 a plătit 539 de stimulente de casare proprietarilor care şi-au dat rabla la casat în schimbul sumei de 3.000 de lei.

Mai sunt așteptați proprietari fie să semneze contractul de finanțare, fie să aducă dovezile de casare şi radiere.

O rablă în minus pe străzile din Sectorul 2 poate însemna un loc de parcare în plus pentru cei care au cu adevărat nevoie.  

Programul Rabla Local contribuie şi la îmbunătăţirea calităţii mediului, acesta fiind şi scopul declarat al programului. 

Beneficiarii îşi iau angajamentul ca în următorii trei ani să nu cumpere o altă maşina veche, cu norma de poluare Euro 5 sau inferioară. În caz contrar, sunt nevoiţi să returneze stimulentul de 3.000 de lei.

Programul privind casarea autovehiculelor uzate, cunoscut ca Rabla Local, este derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), în parteneriat cu primăriile interesate.

Deşi termenul de depunere a documentelor a fost prelungit în repetate rânduri, nu toţi proprietarii de maşini uzate din Sectorul 2, care s-au înscris inițial pe site-ul AFM, au mers până la capăt cu procedura de casare.

Unii au constatat pe parcurs că nu sunt eligibili (maşina trebuie să fie mai veche de 15 ani, cu norma de poluare Euro 3 sau inferioară, aflată în proprietate de cel puţin 5 ani), alţii s-au răzgândit din motive persoanele (timp, disponibilitate etc.).

La nivelul Sectorului 2, programul Rabla Local a fost coordonat de Direcția de Utilități Publice și Mediu, Compartimentul Protecția Mediului și Dezvoltare Durabilă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati