Peste 56.000 de oameni s-au bucurat weekendul trecut de o nouă ediție Comic Con

Peste 56.000 de oameni s-au bucurat weekendul trecut de o nouă ediție Comic Con România.

  • Următoarea ediție Comic Con va avea loc la Arena Națională, în perioada 13-15 septembrie.

Aproximativ 56.000 de oameni s-au bucurat, pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, de universul fantastic pus în scenă de actorii invitați, cosplayeri, expozanți și artiști.

Cei șase actori invitați, Jack Gleeson (Game of Thrones), Adrian Rawlins (Harry Potter, Chernobyl), Alexander Vlahos (Outlander, Merlin), Andrew Horton (Jupiter’s Legacy), Jacob Dudman (The Last Kingdom, Fate The Winx Saga) și MyAnna Buring (The Witcher) au fost extrem de deschiși și prietenoși cu fanii, răspunzând întrebărilor și curiozităților acestora, făcând fotografii și oferind autografe.

Mai mult, Jack Gleeson s-a simțit atât de bine încât și-a prelungit șederea în România pentru a călători puțin și a descoperi mai multe despre țara noastră.

Hora reciclării, organizată alături de partenerii de la Returo, Jerry’s Pizza şi Tomra, s-a bucurat de un real succes și a reușit să încurajeze un comportament responsabil faţă de mediu.

Rata de colectare a ambalajelor de băuturi a fost de aproape 60%, un real succes pentru o primă acțiune de acest gen în cadrul unui eveniment de asemenea amploare. Ca termen de comparaţie, rata de returnare la Comic Con a fost de 3.3 ori mai mare față de cea de la nivel național din luna martie (18%).

La Comic Con s-a consemnat și un record mondial. Diorama inspirată din universul Star Wars și realizată de ROLUG – Romanian LEGO User Group a primit oficial titlul de cea mai mare dioramă din lume construită din piese LEGO, chiar de la un reprezentant Guinness World Records. Certificarea oficială a avut loc pe 20 aprilie, în cea de-a doua zi a evenimentului.

Un alt punct de atracție a fost zona dedicată gamingului (organizată de Good Game Industry) care a oferit o varietate impresionantă de jocuri, inclusiv cele de tip arcade, PC, consolă și realitate virtuală. Participanții de toate vârstele s-au bucurat de o experiență captivantă și interactivă în lumea gamingului.

Expozanţii nu s-au lăsat mai prejos nici în acest an, iar la standuri, fanii puteau să își aleagă dintr-o varietate mare de produse inspirate din pop culture.

Aleea artiștilor a reprezentat un punct vibrant al evenimentului, artiștii având astfel șansa de a interacţiona direct cu vizitatorii și de a le arăta și povesti mai multe despre arta lor.

Totodată, participanții la eveniment au putut experimenta o mostră din cultura japoneză, luând parte la activităţi diverse, în zona special amenajată, închinată tradiției Hanami, privitului florilor de cireș. Printre vizitatorii de seamă, s-a numărat și Excelența Sa, Ambasadorul Japoniei în România, domnul Takashi Katae.

Cosplay-ul a fost la înălțime și în acest an, mii de oameni intrând în pielea personajelor preferate și etalând costume inedite și atent lucrate.

Comic Con România 2024 a demonstrat încă o dată că este un eveniment de neratat pentru pasionații de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video, anime și cosplay, reușind să ofere o experiență unică și memorabilă pentru cei care i-au călcat pragul. Comic Con rămâne în continuare, după 11 de activitate, cea mai amplă şi variată alternativă la festivalurile muzicale care domină segmentul de divertisment şi cultură recreativă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati