Peste 60 de cartușe letale și un pistol, ridicate de polițiști în urma unor percheziții în București

Poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au pus în executare, luni, trei mandate de percheziţie domiciliară în urma cărora au fost descoperite şi ridicate, în vederea indisponibilizării, 61 de bucăţi de muniţie letală (cartușe), de calibru 12, un revolver supus autorizării, o lunetă şi un aparat de sertizat.

”De asemenea, au fost percheziţionate opt autovehicule folosite de către persoanele bănuite”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Activităţile s-au desfăşurat în Bucureşti, în cadrul unui dosar de urmărire penală aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

”O persoană a fost condusă la sediul IGPR – Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, unde a fost dispusă măsura reţinerii, urmând ca aceasta să fie prezentată procurorului de caz, în vederea dispunerii de măsuri legale”, arată sursa citată.

În dosarul de urmărire penală se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Acţiunea a urmărit documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că ar deţine arme şi muniţii letale fără drept, precum şi pentru descoperirea şi indisponibilizarea tuturor bunurilor deţinute ilegal.

Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul poliţiştilor Capitalei, al specialiştilor criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, precum şi al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati