Peste 60% din deșeurile colectate anul trecut pe raza Sectorului 3, sortate pe fracții

Primăria Sectorului 3 a deviat de la groapa de gunoi, în anul 2021, peste 62% din totalul de 147.896,64 de tone de deșeuri colectate de pe raza Sectorului 3.

„Depunem toate eforturile necesare pentru a asigura un serviciu public de salubritate la cel mai înalt nivel, dar și un mediu de viață sănătos pentru toți locuitorii Sectorului 3. Ne-am propus ca și în acest an să derulăm proiecte cu scopul informării și conștientizării populației cu privire la colectarea separată a deșeurilor”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Direcția Generală de Salubritate Sector 3 a pus la dispoziția utilizatorilor serviciului public de salubrizare recipiente pentru colectarea selectivă a deșeurilor în vederea creșterii cantității de deșeuri reciclabile valorificate cu scopul reducerii volumului și a cantității acestora, precum și pentru creșterea gradului de recuperare.

Astfel, Asociațiile de Proprietari și persoanele fizice pot solicita, în baza contractelor  de salubritate pe care le au încheiate cu Direcția Generală de Salubritate Sector 3, pubelele de care au nevoie pentru a colecta selectiv, respectiv:

– BIODEGRADABIL – resturile alimentare care se descompun;

– AMBALAJE – cartonul, hârtia, plasticul și ambalajele din plastic, metalul (curate);

–  STICLĂ  – recipientele din sticlă (curate).

În conformitate cu prevederile HCLS3  nr. 240/30.07.2020, Direcția Generală de Salubritate Sector 3 predă deșeurile colectate de pe raza Sectorului 3 al Municipiului București către operatorul care desfășoară activitatea de sortare, respectiv către Societatea SD 3 – Salubritate și Deszăpezire S3 SRL, societate care deține stația de sortare a deșeurilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati