Peste 600 de oameni de afaceri au participat la întâlnirile B2B (business-to-business) cu diplomaţii cu sarcini economice şi comerciale din ambasadele şi consulatele generale ale României, informează Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).
Palatul CCIB a găzduit în perioada 5-7 iulie întâlnirile B2B ale consilierilor economici din ambasadele şi consulatele generale ale României cu reprezentanţi ai comunităţii de afaceri româneşti.
Evenimentul, organizat de Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE), în parteneriat cu CCIB, a făcut parte din programul „Săptămânii diplomaţiei comerciale (SDC)”, care s-a desfăşurat la Bucureşti, în perioada 3-7 iulie 2023.
„Ne-am bucurat de o prezenţă peste aşteptări din partea comunităţii de afaceri. Timp de trei zile, peste 600 de manageri şi antreprenori din toate domeniile de activitate, atât din Bucureşti cât şi din alte judeţe, şi-au prezentat oferta şi propunerile de cooperare, au avut discuţii tehnice cu cei 50 diplomaţi cu sarcini economice şi comerciale, precum şi cu managementul, responsabilii de ţări şi proiecte din cadrul Departamentului de Comerţ Exterior al ARICE, pe subiecte precum: oportunităţi de intrare a companiilor autohtone pe pieţele ţărilor de reşedinţă, pe diverse domenii de activitate, atragerea de investiţii străine în România, exemple de bună practică, cadrul juridic şi fiscal aplicabil, caracteristici economice şi politice ale fiecărui stat de reşedinţă. Aşadar, informaţii valoroase, obţinute direct de la sursă”, a afirmat Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).
Conform sursei citate, la eveniment au participat preşedintele ARICE, Rareş-Ştefan Burlacu, secretar de stat, şi vicepreşedintele agenţiei, Doru-Claudian Frunzulică, subsecretar de stat, iniţiatorii organizării acestei ediţii a SDC.
„De asemenea, participanţii la eveniment au avut posibilitatea de a vizita şi o miniexpoziţie cu produse româneşti organizată de Patronatul din Industria de Conserve din Legume şi Fructe şi Conserve Mixte ‘Romconserv’, împreună cu alte firme şi companii româneşti producătoare şi interesate de internaţionalizarea afacerilor (conserve din fructe şi legume, inclusiv sucuri şi alte băuturi răcoritoare, produse cosmetice şi pentru întreţinerea casei, apă minerală, apă alcalină şi mineralizată, pufuleţi şi bomboane, produse de patiserie şi de cofetărie, produse din prelucrarea alunelor de pădure, diverse sortimente de bere şi chipsuri), pentru care există interes de promovare pe pieţele internaţionale”, se precizează în comunicat. AGERPRES