Peste 63.000 de vouchere pentru alimente au fost blocate, anunță ministrul Marcel Boloș

Zeci de mii de vouchere pentru alimente au fost blocate, iar numărul lor ar putea creşte, a anunţat, luni, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

  • Este vorba despre 63.000 de vouchere pentru alimente care au fost blocate pentru că beneficiarii lor cumulau venituri de peste 1.500 de lei.

În acest caz, ei urmează acum să primească vouchere pentru alimente în valoare de 50 de euro, mai spune sursa citată.

„Au fost blocat 63.000 de vouchere sociale. Beneficiarii cumulau venituri de peste 1.500 de lei. Pe viitor, beneficiarii de pensii sociale (1000 de lei) vor primi voucherul de 50 de euro.

Se fac confruntări permanente cu cei de la ANAF pentru a vedea dacă mai sunt şi altii.

În caz că mai sunt descoperiţi, voucherele sunt blocate”, a anunţat, luni, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

În ce situaţii se blochează voucherele pentru alimente

Românii care au voucherele pentru alimente trebuie să ştie că există riscul de blocare a tichetelor sociale în anumite cazuri.

Astfel, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş, anunţă sancţiuni drastice pentru românii care cumpără alcool sau tutun cu voucherele de alimente date de Guvern.

Amenzile în acest caz ajung până la 6.500 de lei. De asemenea, oamenii riscă să le fie blocat cardul.

De asemenea, cardul va fi blocat dacă se constată că acesta a fost folosit de către o altă persoană în afară de deţinător.

În situația în care posesorul legal al cardului nu se poate deplasa la operatorii economici, acesta poate să înmâneze cardul împreună cu actul de identitate unei persoane din cadrul familiei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati