Peste 70 de cadre medicale din Spitalul Sf. Ioan, în izolare. Secția de Nefrologie a fost închisă

72 de cadre medicale de la Spitalul Sfântul Ioan din București au intrat în izolare după ce a fost depistată o pacientă infectată cu noul coronavirus. Secția de Nefrologie a spitalului a fost închisă.

Conducerea spitalului a decis să testeze toți pacienții care făceau dializă în secția de Nefrologie, iar unul dintre ei a ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus, scrie Digi24.

Este vorba despre o femeie care era internată în spital de două săptămâni. Ea va fi transferată la secția de Nefrologie a Spitalului Carol Davila.

72 de cadre medicale, adică tot personalul acestei secții, au intrat în izolare la domiciliu, iar secția a fost închisă. Pacienții au fost transferați la alte spitale din capitală.

Conducerea spitalului a anunțat DSP despre aceste măsuri luni seară.

Informare de presă a Grupului de Comunicare Strategică:

„În cursul zilei de 31 martie 2020, reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan au primit confirmarea testului pozitiv la COVID 19 pentru o pacientă cu vârsta de 62 de ani care realiza procedurile de dializă în secția de nefrologie și dializă a unității sanitare.

Pacienta este asimptomatică și a fost transferată la Spitalul „Carol Davila”, conform procedurilor. În secția respectiva mai realiza proceduri de dializă un alt pacient care a fost, de asemenea transferat. Acest pacient nu este infectat cu COVID 19.

În acest caz a fost declanșată o anchetă epidemiologică. Până la finalizarea acesteia, conducerea unității sanitare a luat decizia de a trimite în izolare toate cele 72 de cadre medicale care desfășurau activitatea în acesta secție, în ture. De asemenea, celor 9 rezidenți de pe secție li s-a solicitat să rămână acasă.

Menționăm că toate cadrele medicale sunt asimptomatice și vor fi testate.”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati