Peste 70 de elevi din școlile ilfovene au primit kit-uri de robotică finanțate de către Asociația Măgurele Science Park

Peste 70 de elevi din județul Ilfov au beneficiat de kit-uri de robotică pentru a participa la Concursul Nextllab.tech, cel mai mare concurs de robotică pentru elevi din România. Elevii provin din școlile ilfovene situate în localitățile Măgurele, Otopeni, Chitila, Popești-Leordeni, Pipera-Voluntari, Cornetu, 1 Decembrie și Berceni.

Școlile în care învață elevii au primit 70 de kit-uri de robotică nextlab.tech finanțate de către Asociația Măgurele Science Park. Kit-urile sunt bazate pe tehnologie nextlab.tech și includ atât modelul MIRO, destinat începătorilor, cât și modelul TECHNICUS, destinat avansaților.

Profesorii din școlile selectate vor organiza echipe formate din 1-2 elevi care vor participa la faza finală a concursului care se va desfășura on-line în luna decembrie 2020. Kit-urile sunt furnizate împreună cu lecții de robotică disponibile pe platforma nextlab.tech precum și cu sesiuni de roboajutor destinate elevilor.

Este o șansă pentru elevii din Ilfov să se pregătească pentru meseriile viitorului. Asociația Măgurele Science Park, își dorește să sprijine procesul de creare a unei comunități de inovatori în zona Măgurele, care să funcționeze în regim integrat cu platforma științifică situată aici. Ne bucurăm că avem șansa să ajutăm elevii care vor să învețe pentru viitor. Robotica, inteligenta artificială și imprimarea 3D reprezintă tehnologii importante care stau la baza Industriei 4.0”, a declarat Costin Zamfir – Expert Relații Internaționale, Asociația Măgurele Science Park.

O mare parte din profesiile pe care le vor avea elevii de astăzi încă nu s-au inventat. Pentru a putea fi competitivi în economia viitorului, elevii de astăzi trebuie să studieze robotică, programare, digital storytelling, inteligență artificială și imprimare 3D. Prin introducerea roboților educaționali în școli, elevii de astăzi fac un pas înainte spre profesiile Industriei 4.0” a declarat Prof. Univ. Răzvan Bologa de la Facultatea de Cibernetică a A.S.E București, director al Concursului de robotică Nextlab.tech.

În faza finală a Concursului de robotică Nextlab.tech, elevii vor realiza mici prezentări video (pitch-uri) în care vor arăta performanțele roboților pe un traseu predefinit. Configurația roboților de concurs este impusă, ceea ce asigură egalitate de șanse între elevi. În cadrul pitch-ului, elevii vor realiza și o prezentare care trebuie să reflecte abilitățile lor în domeniul digital storytelling.

Concursul de robotică Nextlab.tech este organziat de către Asociația Clubul Informaticii Economice-CYBERKNOWLEDGECLUB” și oferă elevilor șansa de a asambla și programa roboți bazați pe plăcute programabile compatibile cu ARDUINO. Este cel mai mare concurs de robotică pentru elevi din România, și se află la ediția a-II-a. Anul acesta, concursul a atras 1700 de profesori care au adus după ei 33000 de elevi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati