Peste 700 de autoubuze din Capitală, dezinfectate în weekend

Societatea de Transport București STB SA a desfășurat un amplu program de igienizare și dezinfectare a 736 de vehicule din parcul circulant, fiind igienizate și decontaminate 369 de autobuze, 144 de troleibuze și 223 de tramvaie.

Astfel, în zilele de 21 și 22 noiembrie 2020, peste 400 de angajați din personalul specializat STB SA au fost implicați în acțiunea de curățenie a tuturor vehiculelor aflate în circulație. Scopul acestei acțiuni a fost acela de a asigura condiții igienico-sanitare optime călătorilor, respectând măsurile de prevenire a infecției cu virusul SARS COV 2, conform prevederilor legale, a precizat STB.

Operaţiunile de igienizare și dezinfecţie ale vehiculelor de transport călători s-au realizat prin pulverizarea în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unui atomizor, a unei cețe dense de decontaminare, pe baza unei substanțe speciale care distruge virușii.

Toate mijloacele de transport au trecut apoi printr-un proces tehnologic ce presupune: măturarea umedă a salonului de călători şi a treptelor scărilor, spălarea treptelor scărilor, ştergerea prafului de pe: scaune, pervaze, ferestre, dezinfectarea validatoarelor, barelor de susţinere şi a mânerelor de la scaune prin ştergere cu soluţie dezinfectantă, curăţarea ușilor, a pereţilor laterali și a elementelor de articulaţie. În paralel, STB SA a realizat și un program de curățare a celor 480 de refugii împreună cu mobilierul aferent, borne, copertine, garduri de separare a căii de rulare etc. Precizăm că Societatea de Transport Bucureşti are 5 staţii de spălare moderne în depourile Colentina, Titan, Vatra Luminoasă, Berceni şi Bujoreni a detaliat STB., într-un comunicat de presă.

„Traversăm o perioadă de grele încercări, dar sunt încrezător că vom reuși, printr-o bună gestionare a situației, să asigurăm în continuare servicii de transport sigure pentru toți călătorii noștri. Printr-un efort comun, ne adaptăm continuu la noua situație de pandemie și încercăm, prin măsurile luate, să ne onorăm cât mai bine obligațiile profesionale pe care le avem față de bucureșteni”, a declarat Directorul General STB SA, Mihai Petcu.

Din dispoziția directorului STB, la nivelul conducerii depourilor şi autobazelor se vor efectua controale ale vehiculelor, atât la ieşirea parcului dimineaţa, cât şi în traseu pe parcursul zilei, iar dacă este necesar, se aplică măsuri de corecţie.

Societatea de Transport București STB SA face apel la înțelegerea și cooperarea tuturor călătorilor pentru a menține, pe parcursul întregii zile, condițiile de curățenie corespunzătoare, mai ales că acestea pot fi afectate atât de încărcarea vehiculului, cât și de comportamentul inadecvat al anumitor călători, dar şi de condiţiile meteo.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati