Peste 700 de preşcolari din Sectorul 1 beneficiază de grădiniţe cu program de vară

Un număr 725 de preșcolari din Sectorul 1 pot beneficia în această vară de programul „Grădinița de Vacanță” față de 650, anul trecut, iar părinţii care nu au cu cine să-și lase copiii pe timpul vacanței mari pot apela cu încredere la serviciile grădinițelor de stat din Sectorul 1.

Consiliul Local al Primăriei Sector 1 a decis ca opt grădinițe din Sectorul 1, cu nouă locații, să rămână deschise și în perioada vacanței de vară. În acest an, programul „Grădinița de Vacanță” se va derula în perioada 01 iulie – 30 august, în fiecare zi de luni până vineri.
Având în vedere succesul de care s-a bucurat programul în cursul anilor trecuți și  ținând seama de numeroasele solicitări primite din partea părinților, Primăria Sectorului 1 a decis să suplimenteze numărul de locuri alocate programului „Grădinița de Vacanță”. Astfel 725 de preșcolari care învață în grădinițele de stat din Sectorul 1 pot merge la grădiniță pe perioada verii față de 650, anul trecut. Finanțarea proiectului de 55 de lei/zi/preșcolar, din care 15 lei/zi/preșcolar pentru hrană și 40 de lei/zi/preșcolar pentru activități educaționale va fi asigurată integral de la bugetul Sectorului 1, a informat site-ul instituţiei.

 

„În Sectorul 1 le oferim copiilor noștri programe școlare și extrașcolare complete și atractive. Programul „Grădinița de Vacanță” răspunde unei probleme reale a părinților care nu au cu cine să-și lase în supraveghere copiii de vârstă preșcolară pe timpul zilelor lucrătoare din cursul vacanței de vară. Iată de ce, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor celei mai productive comunități din România, am decis ca în acest an să mărim numărul de preșcolari care pot să beneficieze de acest program”, afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.
Unitățile de învățământ preșcolar din Sectorul 1 deschise în această vară sunt următoarele: Grădinița nr. 46 – Strada Marmurei nr.13-15 (125 de locuri), Grădinița nr.52 – Strada Docenților nr.5 (100 de locuri), Grădinița nr. 116 – Strada Mendeleev nr. 27 (100 de locuri), Grădinița nr. 206 – Strada Witting nr. 14 (50 de locuri), Grădinița nr. 206 – Strada Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 156 (50 de locuri), Grădinița nr. 222 – Strada Arad nr. 38 (125 de locuri), Grădinița nr. 248 – Strada Arthur Vîrtejeanu nr. 15 (50 de locuri), Grădinița nr. 283 – Strada Ficusului nr. 25 (75 de locuri) și Grădinița „Steaua” – Strada Ion Inculeț nr. 5-7 (50 de locuri).
Părinții care doresc ca micuții lor să beneficieze de acest program trebuie să depună o cerere până în data de 26 iunie 2019, la sediul uneia dintre grădinițele care rămân deschise în timpul vacanței de vară. 
Pe toată perioadă derulării programului „Grădinița de Vacanță”, copiii vor lua parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă. În timpul vacanței de vară preșcolarii vor participa la activități extra-curriculare și extrașcolare diverse: muzică, pictură, teatru, cercuri de creație, inițiere în lucrul cu calculatorul, excursii tematice etc.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati