Peste 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă pentru ocuparea a 1.317 posturi de ofiţer/ofiţer de poliţie

În acest weekend, peste 8.000 de candidaţi, subofiţeri şi agenţi de poliţie, au susţinut proba scrisă pentru ocuparea a 1.317 posturi de ofiţer/ofiţer de poliţie în Ministerul Afacerilor Interne prin trecerea în corpul ofiţerilor/ofiţerilor de poliţie a maiştrilor militari/subofiţerilor/agenţilor de poliţie.

Având în vedere numărul mare de posturi scoase la concurs pentru trecerea agenţilor/subofiţerilor în corpul ofiţerilor, respectiv 2.086, s-a luat decizia susţinerii probelor de concurs etapizat, începând cu 8 ianuarie.

Astfel, dintre structurile Ministerului Afacerilor Interne cărora le-a fost aprobată demararea procedurilor de concurs, un număr semnificativ de posturi pentru care s-a organizat concursuri a fost din cadrul Poliţiei Române (1.210), Jandarmeriei Române (220), Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (304), Poliţiei de Frontieră (147).

O pondere importantă a acestor posturi au avut-o cele din cadrul structurilor operative.

În situaţia posturilor din aceeaşi specialitate pentru care s-a organizat concurs, au fost constituite comisii centrale de concurs, care au elaborat subiectele şi grilele de corectare în mod centralizat, în condiţii de confidenţialitate, măsuri care au fost adoptate şi în ceea ce priveşte distribuirea lor la nivelul unităţilor organizatoare.

Totodată, au fost dispuse măsuri care vizau identificarea şi prevenirea unor situaţii de conflict de interese, în scopul evitării vicierii procedurilor de concurs şi al asigurării tratamentului egal al candidaţilor, fără discriminări.

Conducerea ministerului a solicitat structurilor organizatoare să ia toate măsurile pentru desfăşurarea concursurilor în cele mai bune condiţii astfel încât să fie
respectate atât regulile de protecţie sanitară, cât şi toate condiţiile de legalitate. În acest context, inclusiv Corpul Naţional al Poliţiştilor, Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Generală de Protecţie Internă au acordat sprijin de specialitate pentru a garanta transparenţa şi corectitudinea procedurilor de concurs.

La nivelul structurilor organizatoare, atât pe parcursul desfăşurării probei scrise, cât şi ulterior, nu au fost semnalate situaţii de nerespectare a procedurilor legale privind confidenţialitatea subiectelor şi a grilelor de corectare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati