Peste 80 de rable, ridicate de pe străzile Sectorului 1 în octombrie

Primăria Sectorului 1 anunță că peste 80 de maşini abandonate au fost ridicate de pe străzi în luna octombrie a acestui an. ”Spre comparaţie, în tot anul 2020 au fost ridicate 126 de astfel de vehicule”, mai spune administrația locală.

„Primăria Sectorului 1, prin Poliţia Locală, a intensificat acţiunea de curăţare a domeniului public din această zonă administrativă de maşinile abandonate care ocupă inutil trotuarele sau locurile de parcare. Numai în această lună au fost ridicate de pe străzi 81 de rable, un număr record pentru Sectorul 1. Spre comparaţie, în tot anul 2020 au fost ridicate 126 de astfel de vehicule”, precizează sursa citată.

De la începutul acestui an, 1.289 de astfel de vehicule au fost îndepărtate de pe străzile Sectorului 1.

218 de autovehicule au fost ridicate de poliţiştii locali

Cele mai multe maşini au fost luate de proprietari, ca urmare a somaţiilor primite, iar 218 de autovehicule au fost ridicate de poliţiştii locali.

Autoritatea locală preconizează că, până la sfârşitul anului, va îndepărta 277 de rable de pe domeniul public.

„Această acţiune, pe lângă locurile de parcare eliberate, aduce şi bani la bugetul local, prin valorificarea maşinilor abandonate la fier-vechi. Anul acesta, un număr de 176 de rable au fost vândute la REMAT şi s-a încasat la bugetul local suma de 77.714,78 lei”, se arată în comunicatul citat.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă că într-o capitală europeană „locul rablelor nu este pe stradă”.

„În Sectorul 1 avem toleranţă zero faţă de ocuparea inutilă a domeniului public cu astfel de autoturisme. Am dat ordin poliţiştilor locali să intensifice operaţiunea de eliberare a străzilor, trotuarelor şi locurilor de parcare de maşini abandonate. Această acţiune va continua pentru a reda domeniul public oamenilor”, declară edilul de sector, potrivit sursei citate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati