Consilierii din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) au votat, în şedinţa de joi, alocarea a peste 81 de milioane de lei pentru realizarea, în cadrul a nouă dintre spitalele aflate în administrarea Primăriei Capitalei, de lucrări pentru modernizarea instalaţiilor electrice, montarea de sisteme de detectare a incendiilor şi de detectare a concentraţiei mari de oxigen din saloane.
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a votat, joi, cu unanimitate, nouă hotărâri prin care se alocă fonduri către nouă spitale, în vederea modernizării şi extinderii instalaţiilor electrice, de ventilaţie, tratare a aerului, precum şi pentru montarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare la incendii şi în cazul depăşirii concentraţiei maxime de oxigen. Suma totală alocată pentru realizarea acestor investiţii în cele nouă unităţi sanitare depăşeşte 81 de milioane de lei.
Proiectele au fost votate în forma în care au fost propuse de către primarul general Nicuşor Dan, în calitate de iniţiator, fără a exista dezbateri pe aceste subiecte.
Cele mai mari sume pentru astfel de investiţii le vor primi Spitalul Colentina (13.816.353 lei cu TVA, valoarea totală a investiţiei), Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” (12.475.499 cu TVA) şi Spitalul „Sfânta Maria” (11.803.125 lei cu TVA). De asemenea, peste 10 milioane de lei vor primi, pentru investiţii în instalaţiile electrice, de detectare a incendiilor şi a concentraţiilor mari de oxigen, Spitalul Clinic „Dr. Ion Cantacuzino” (10.552.382 lei cu TVA) şi Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” (10.447.739 lei cu TVA).
Pentru Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” a fost votată suma de 8.855.192 lei cu TVA, Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” i se alocă 6.699.963 lei cu TVA, iar cele mai mici alocări sunt pentru Spitalul Clinic Colţea (3.934.190 lei cu TVA) şi Spitalul de Pneumofiziologie „Sfântul Ştefan” (2.794.767 lei cu TVA).
Banii vor fi alocaţi din bugetul propriu al municipiului Bucureşti prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) şi/sau din alte surse legal constituite, conform proiectelor depuse şi aprobate joi în CGMB.
Pentru montarea instalaţiilor sunt necesare lucrări de demontare a tavanelor şi de montare a unora noi, dar şi, în unele situaţii, lucrări de spargeri de betoane, săpături şi refacere a asfaltului, conform documentelor care însoţesc proiectele de hotărâre publicate înaintea şedinţei.