Peste 9.000 de poliţişti vor acţiona pentru menţinerea ordinii în perioada Paştelui

Peste 9.000 de poliţişti vor acţiona, zilnic, la nivel naţional, în perioada 14-17 aprilie, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, atât în zonele cu aflux mare de persoane, cât şi în proximitatea lăcaşurilor de cult, cu ocazia sărbătorilor pascale.

Vor fi asigurate măsuri pentru menţinerea ordinii publice în locurile aglomerate (gări, aerogări, pieţe, târguri, oboare), în proximitatea lăcaşurilor de cult, unde urmează a se desfăşura slujbe religioase, precum şi în localităţile turistice, zonele de agrement şi spre punctele de trecere a frontierei.

„În această perioadă, peste 1.600 de poliţişti rutieri, în medie, zilnic, vor acţiona pe căile de acces ce converg spre lăcaşurile de cult şi zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe principalele căi de comunicaţie spre şi dinspre staţiunile turistice”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Pentru monitorizarea traficului rutier şi coordonarea dispozitivelor de circulaţie, pe principalele artere, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, vor fi folosite elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie, în funcţie de condiţiile atmosferice şi de evoluţia valorilor de trafic înregistrate.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie grave şi menţinerea unei atitudinii prudente în trafic, poliţiştii rutieri vor acţiona cu aproximativ 300 de aparate radar în întreaga ţară.

„Poliţiştii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, zilnic, în trenuri de călători, în staţii şi triaje de cale ferată, aerogări şi de porturile de la Marea Neagră sau pe Dunăre”, arată sursa citată.

În noaptea de Înviere, pentru menţinerea ordinii publice la manifestările religioase, vor fi angrenaţi poliţişti rutieri, de la ordine publică, de investigaţii criminale şi din cadrul altor structuri.

Alte recomandări din partea Poliției Române:

  • Recomandăm tuturor cetățenilor să aibă în vedere un minimum de măsuri de autoprotecţie, pentru a petrece minivacanța de Paște în liniște și sănătate!
  • Dacă plecați cu trenul, fiți foarte prudenți în gară! Aici pot acționa hoții de buzunare. Nu vă lăsați bagajele nesupravegheate!
  • Dacă plecați cu mașina, asigurați-vă că autoturismul funcționează în parametrii optimi, că aveți valabile asigurarea obligatorie (R.C.A.) și inspecția tehnică periodică (I.T.P.)!
  • Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic şi nu uitaţi de politeţea rutieră. Pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule! Vă reamintim că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România!
  • Pe autostradă, păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul din fața, schimbați banda de circulație doar după ce v-ați asigurat temeinic și ați semnalizat intenția. Sunt interzise: oprirea nejustificată și circulaţia pe banda de urgenţă!
  • Nu lăsați persoane necunoscute să intre în casa dumneavoastră, indiferent de pretextul folosit. Dacă se prezintă a fi reprezentanţi ai unor instituţii, societăţi etc., cereţi-le un document de legitimare!
  • Asiguraţi-vă că încuiați locuinţa când plecaţi de acasă!
  • Aveţi mare grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun!
  • Când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati