Peste 900 de blocuri din București au rămas fără apă caldă

Peste 900 de blocuri din București au rămas fără apă caldă în plină pandemie, dar și pe caniculă. Mii de bucureșteni trebuie să încălzească apa pe aragaz și să se spele în lighean. Situația nu se va îmbunătăți în perioada următoare. Anunțul vine chiar din partea conducerii Termoenergetica, fostul RADET, care dă vină pe țevile vechi, neschimbate de mai bine de 25 de ani, potrivit digi24.ro.

Andrei Țopîrlan, locuitor al sectorului 6: Oricum o să vină cel mai probabil murdară. Foarte murdară și după aceea, dar trebuie lăsată să curgă până vine apă normală. Și nu e prima dată. Adică atunci în pandemie a fost o săptămână întreagă oprită și mai ales când aveam cea mai mare nevoie de ea. Nu am avut.

Andra Țopîrlan: Nu am avut și ne este foarte greu, mai ales că noi amândoi mergem și la sport, de exemplu, și la job și mai ales că o avem și pe cea mică. Ne este foarte greu să stăm să încălzim mereu.

Și nu sunt singurii bucureșteni care își încălzesc apă pe aragaz și se spală în lighean. În Capitală, peste 900 de blocuri apar pe lista oficială cu lucrări de reparaţii. Cele mai multe sunt în sectoarele 3 și 1.

Mădălina Chițu, jurnalist Digi24: Ne aflăm în cartierul cu cele mai multe blocuri care nu au apă caldă. Vorbim aici de sute de imobile. În zonă sunt lucrări în rețeaua de termoficare. Apa caldă este anunțată să vină la miezul nopții, însă locatarii sunt sceptici, mai ales că nu este prima dată când la robinet curge doar apă rece.

Zilnic apar și dispar noi zone fără apă caldă și asta pentru că în București se schimbă de zor țevile.

Alexandru Burghiu, director Termoenergetica: „Trebuie să ținem cont că avem 4.000 de kilometri care și-au depășit de două ori durata de viața. În momentul de față am fost lăsați fără varianta B. Nu mai există cele două CET-uri pe partea de est a Bucureștiului, respectiv CET Titan și CET Pipera. Sistemul de termoficare din București a fost construit și proiectat cu șase CET-uri.”

Autoritățile sunt depășite de situație și nu pot spune când totul va reveni la normal.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati