Peste cinci kilograme de bijuterii care par a fi din aur, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni – VIDEO

Peste cinci kilograme de bijuterii care par a fi din aur galben şi alb au fost confiscate de poliţiştii de frontieră din Giurgiu de la un cetăţean turc care încerca să le aducă în România, ascunse în compartimentul motor al autoturismului său. Valoarea bijuteriilor este estimată la peste 1,2 milioane de lei.

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autoturism, ascunse în compartimentul motor, mai multe pachete ce conţineau bijuterii din metal de culoare galben şi alb, pe care şoferul intenţiona să le introducă în ţară fără să deţină documente legale.

”În data de 11.01.2023, în jurul orei 03.30, la PTF Giurgiu – Rutier, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean turc, în vârstă de 50 de ani, care conducea un autoturism marca Skoda, înmatriculat în Turcia. La control, colegii noştri au descoperit, disimulate în compartimentul motor al autoturismului, mai multe pachete cu bijuterii ce păreau a fi din aur galben şi alb, în cantitate totală de 5,016 kilograme, estimate la o valoare de 1.254.000 lei”, a anunţat Poliţia de Frontieră.

Bărbatul nu avea documente de provenienţă pentru marfă, aceasta fiind reţinută de către poliţiştii de frontieră, în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Cetăţeanul turc este cercetat pentru contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.86/2006 privind Codul Vamal, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati