Peste o mie de cetățeni s-au înscris pentru a beneficia de servicii medicale gratuite furnizate în Sectorul 6 prin proiectul SAFE

0
275
sursa foto: www.protectiacopilului6.ro

În primele 9 luni de la lansarea proiectului SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație,   din totalul celor peste 1000 de persoane înscrise în proiect, peste 700 sunt femei, iar 267 sunt bărbați. Vârstnicii par să conștientizeze la modul cel mai acut că o monitorizare atentă a eventualelor afecțiuni înseamnă în mod firesc evitarea unor posibile complicații, peste 60% dintre cei înscriși fiind pensionari.  

Astfel, în ultimele 3 luni au fost efectuate 266 consultații gratuite de către medicul specialist, iar cele mai des întâlnite afecțiuni sunt: bolile cardiace, bolile de nutriție, afecțiuni ale aparatului locomotor și ale sistemului digestiv. În urma evaluărilor medicale, cele mai multe referiri către investigații specializate suplimentare au fost în zona cardiologiei, ortopediei, osteodensiometriei, gastroenterologiei și psihiatriei.

Proiectul se adresează unor categorii diverse de persoane aparținând grupurilor vulnerabile. Acesta este motivul pentru care vă încurajăm ca, în situația în care vă regăsiți într-una dintre acestea situații, sau pur și simplu cunoașteți persoane pe care le puteți îndruma să acceseze serviciile pe care le oferim, să nu ezitați să o faceți.

O echipă de medici și asistenți medicali dedicați sunt pregătiți să vină în sprijinul acestor persoane, pentru a identifica problemele medicale în stadiile incipiente, când tratamentul este mai ușor și mai eficient.

Dacă ai domiciliul în București și îndeplinești una din următoarele condiții:

  • Vârstnic (peste 62 de ani femeie și peste 65 de ani bărbat);
  • Deții certificat de încadrare în grad de handicap;
  • Persoană de etnie romă;
  • Aflat în risc de sărăcie;
  • Singur și ai probleme de sănătate;
  • Persoană care provine din sistemul de protecție a copilului;
  • Persoană fără adăpost.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.