Peste patru milioane de ucraineni au intrat în România de la începutul războiului

Peste patru milioane de ucraineni au intrat în România de la începutul războiului din ţara vecină, potrivit datelor Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Poliţia de Frontieră informează că duminică au intrat în România, prin punctele de la graniţă, 66.244 de persoane, dintre care 4.681 de cetăţeni ucraineni.

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, prin punctele de frontieră din întreaga ţară au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, aproximativ 138.600 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 30.500 de mijloace de transport.

Începând cu 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în România 4.000.661 de cetăţeni ucraineni.

În zonele de competenţă, punctele de trecere şi „frontiera verde”, poliţiştii au constatat 30 de fapte ilegale (16 infracţiuni şi 14 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, iar valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la 7.700 de lei.

Au fost ridicate bunuri în vederea confiscării în valoare de aproximativ 570.000 de lei.

Duminică nu s-a permis intrarea în ţară a 21 de cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi ieşirea a 17 cetăţeni români, din diferite motive legale.

sursa: Agerpres.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati