Petiție împotriva desființării Pieței Berceni-Oltenița

În spațiul online a apărut o petiție în cadrul căreia un grup de cetățeni ai Bucureștiului, îndeosebi ai Sectorului 4, își exprimă dezacordul cu privire la desființarea pieței Berceni-Oltenița. Recent, primăria Sectorului 4 a adoptat mai multe hotărâri prin care cere aprobarea Consiliului General pentru a schimba destinația piețelor Berceni-Oltenița, Progresul și Apărătorii Patriei din „complex agroalimentar” în „unitate de învățământ”, conform Buletin de Bucuresti.

Petiția vizează Piața Berceni-Oltenița și, la momentul redactării articolului, avea 1.053 de semnături. Potrivit descrierii petiției, dar și câtorva comentarii, în zonă ar fi suficiente grădinițe, însă pensionarii și alte persoane „depind” de această piață. De asemenea, oamenii își manifestă și grija față de producători:

„Nu suntem de acord cu demolarea Pietei Berceni-Oltenitei deoarece in jurului Pietei sunt foarte multi oameni pensionari care depind de aceasta piata,si in jurul pietei sunt deja trei Gradinite la nici 300m de aceasta Piata,una se afla la Sf Luca,una la Scoala 133 si una langa Scoala 133,plus ca de aceasta Piata depind si oamenii producatori cu proiectul tomata si vor ramane fara locuri de munca toti cei care lucreaza in aceasta Piata,” este descriea petiției.

Ce spune proiectul

La sfârșitul anului trecut consilierii locali ai Sectorului 4 au adoptat niște hotărâri de consiliu prin care cereau aprobare Consiliul General al Municipiului București pentru a schimba destinația mai multor piețe din sector, din complex agroalimentar în unitate de învățământ. Este vorba despre Piața Berceni-Oltenița, Piața Progresul și Piața Apărătorii Patriei.

Imobilul în care se află în momentul de față Piața Berceni-Olteniței a fost identificat ca pierzându-și interesul, din punct de vedere economic și social, al menținerii destinației actuale, cel de complex agro-alimentar, motivat de faptul că „în imediata vecinătate” a fost dezvoltat și modernizat Complexul Agroalimentar Piața Sudului „ce deservește același areal și care acoperă necesitățile populației din zonă”.

Schimbarea ar trebui să intre în vigoare din 17 septembrie 2024. Potrivit referatului de aprobare, totul face parte dintr-un „amplu program de înființare și extindere a creșelor, grădinițelor și școlilor din sector, precum și îmbunătățirea și modernizarea condițiilor de desfășurare a activităților educaționale în aceste unități de învățământ”, precum decizia din luna noiembrie, de a transforma două clădiri din Piața Progresul și Piața Apărătorii Patriei în școli sau grădinițe.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati