Petiție pentru reintroducerea vacanței intersemestriale. ”Copiii au nevoie de relaxare”

60 de resorturi din zona de munte cer Ministerului Educației să fie reintroduse zilele libere din februarie pentru școlari. Reprezentanții din turism spun că economia locală ar avea numai de câștigat, iar elevii și părinții susțin că e nevoie de o pauză între semestre.

Reprezentanții din turism au semnat recent o petiție pe care au înaintat-o Ministerului Educației. Aceștia cer reintroducerea vacanței intersemestriale, cu posibilitate de facilități fiscale pentru elevi și părinți, scrie Digi24.

”Suntem afectați grav pentru că sistemul HoReCa suferă grav de pe urma acestei vacanțe luate.”, a declarat Andrei Pintenaru, profesor de schi, semnatar al petiției, scrie Digi24.

Dacă în alți ani, în această perioadă la Azuga erau peste 1.000 de copii pe pârtii, zilele acestea sunt cel mult 200 de persoane, cu tot cu părinți.

”Copiii au nevoie de relaxare, nu așa cum s-a întâmplat acum, am terminat semestrul vineri și am început semestrul luni.”, a precizat Ana Marcela Baș, vicepreședinte Federația Părinților Timiș.

În petiția înaintată Ministerului Educației, 60 de resorturi de schi și snowboard din întreaga țară cer pentru anul școlar viitor reintroducerea vacanței de două săptămâni, în intervalul 1 februarie – 15 martie 2023.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati