Petrece săptămâna la Muzeul Municipiului București

Muzeul Municipiului București oferă un program bogat și divers publicului în această săptămână la care sunt invitați toți aceia care doresc cunoaștere, muzică de calitate sau evenimente dedicate copiilor, care să-i ajute să pătrundă pregătiți în Spiritul Crăciunului.

Marți, 10 decembrie, ora 17.00, are loc Recitalul de chitară clasică intitulat „Vibrații și întrupări”, susținut de muzicianul Laurențiu Topală la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2). Absolvent al Academiei de Muzică „G. Musicescu” din Chișinău, clasa de interpretare muzicală, Laurențiu Topală face parte din prima generație de profesori de chitară ai cărui elevi sunt laureați în concursuri naționale și internaționale. Numele lui este legat și de partea concertistică. De-a lungul anilor, a cântat în diverse formule, atât solo cât și camerale. În ultimii ani, a realizat o serie de emisiuni de radio și televiziune și, pentru cea de-a 24-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu, a fost producător muzical al Broadcasterului oficial, TRINITAS TV. „Vibrații și întrupări” va aduce împreună și tangoul argentinian. Mirela Roșu și Giorgio Panico, reprezentații școlii de tango „Urquiza”, vor demonstra spectatorilor ce reprezintă cu adevărat dansul. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Joi, 12 decembrie 2019, ora 18.30, la Palatul Suțu va fi conferința „Leonardo da Vinci – Anatomistul”, susținută de Dr. Octavian Buda. Leonardo şi-a căpătat primele noţiuni de anatomie pe când îşi făcea ucenicia în atelierul lui Andrea del Verrocchio. I s-a acordat permisiunea de a face disecţie pe cadavre la Spitalul Santa Maria Nuova din Florenţa, şi ulterior la spitalele din Milano şi Roma. Între 1510-1511 a colaborat cu medicul Marcantonio della Torre. Leonardo da Vinci a devenit un deschizător de drumuri în anatomia topografică realizând peste 240 de desene extrem de detailate, organizate în 153 de planşe pe care le-a descris în peste 12.500 de cuvinte, în vederea publicării unui tratat de anatomie. Octavian Buda este profesor universitar în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, unde conduce Catedra de istoria medicinei. Studiile sale acoperă aspecte variate ale istoriei medicinei româneşti şi universale, interrelaţia dintre medicină şi filozofie, antropologie culturală, bioetică, psihiatrie. Publicaţiile recente includ cărţi (editate şi capitole de carte) apărute în Anglia, Germania şi Olanda.

Muzeul Municipiului București marchează prin această conferință 500 de ani de la moartea lui Leonardo Da Vinci. Bilet intrare – 10 lei.

Vineri, 13 decembrie 2019, ora 18.30, la Palatul Suțu este oferit iubitorilor de muzică un Concert special de Crăciun, susținut de Arlinda Morava – soprană, Mihaela Stanciu – soprană, Adriana Alexandru – mezzosoprană, Georgiana Diaconescu – pian și Gheorghe Constantinescu – clarinet. Cei cinci interpreți au decis împreună ca în pragul Sărbătorilor de Crăciun să încânte publicul cu tradiționalele colinde, adăugând canțonete și un buchet de arii de operetă atât de îndrăgite de public. Bilet intrare: 20 lei, în limita locurilor disponibile. Biletele se pot achiziționa de la standul de bilete al Palatului Suțu în ziua concertului, înainte de începerea spectacolului.

Sâmbătă, 14 decembrie 2019, în intervalul orar 10.00 – 12.00, copiii sunt invitați să își scrie din timp „Scrisoarea pentru Moș Crăciun”, însă nu oricum, ci în Bandă Desenată! Continuă astfel seria atelierelor de bandă desenată susținute de Mihai I. Grăjdeanu, în spiritul Sărbătorilor de Crăciun. Tarif de participare: 10 lei/copil. Locurile sunt limitate. Atelierul are loc la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151). Înscrierile se fac prin email la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro.

Duminică, 15 decembrie, ora 11.00, publicul este invitat să participe la Evenimentul caritabil de lansare de carte pentru copii – „Caruselul Poveștilor”, autoare Mihaela Roxana Zavodnik. Copiii Emma Griciuc și Nicholas Purcărea vor interpreta un scurt fragment din piesa de teatru „Caruselul Poveștilor”, îmbrăcând cu emoție hăinuțele personajelor „Povestioara” și „Grinch”. Invitatul special, Albert Andrei Cruceanu va întreține atmosfera de basm cu un program de chitară solo. Invitații pot vedea și lucrările de pictură expuse în cadrul unei expoziții organizată de Crearteria.

Duminică, 15 decembrie, ora 11.30, la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu (Bulevardul Lascăr Catargiu 21) are loc atelierul „Globuri din Univers. Atelier de Astronomie”. Ce se află în sistemul solar și în afara lui, aflați duminică dimineață. Atelierul poate dura mai mult de o oră. În prima parte, lectorul prezintă sistemul solar cu ajutorul programelor de astronomie dedicate, vorbind și despre ceea ce se află în spațiul interstelar. În a doua parte, fiecare copil va primi un glob pe care îl va picta într-o planetă, nebuloasă sau galaxie. Nu este nevoie de rezervare, participanții sunt așteptați la sediul Observatorului înainte de începerea atelierului pentru rezervarea locului. Biletele pentru atelier se pot cumpăra începând cu ora 11:00. Biletele se oferă în ordinea venirii până la epuizarea locurilor. Taxă participare: 10lei/copil. Vârsta minimă: 7 ani.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati