Petrecere privată cu 400 de persoane, oprită de polițiștii bucureșteni

Poliţiştii au oprit o petrecere privată, care avea loc în interiorul unui hotel din Bucureşti şi la care participau aproximativ 400 de persoane, fără respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Agenţi de siguranţă publică şi patrulare din Centrul Vechi (Bucureşti), au constatat că în interiorul unui hotel a fost organizată o petrecere privată, la care au participat aproximativ 400 de persoane, nerespectându-se astfel prevederile Legii 55/2020. Proprietarul hotelului a primit o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 lei. Cercetările continuă”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Polițiștii au identificat un bărbat care trebuia să se afle în carantină

De asemenea, poliţiştii bucureşteni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la o adresă din Capitală se organizează jocuri de noroc cu participarea unui număr mare de persoane şi se consumă băuturi alcoolice, arată Agerpres.

„Participanţii au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 30.000 lei şi, conform Legii 61/1991, cu amenzi în valoare totală de 41.250 de lei. Cu ocazia intervenţiei a fost identificat un bărbat care avea instituită măsura carantinării la domiciliu, măsură pe care nu o respecta”, arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

La acest sfârşit de săptămână, efective din cadrul Serviciul Acţiuni Speciale Ilfov şi efective din cadrul IJJ Ilfov au intervenit în cazul unei petreceri organizate cu încălcarea normelor în vigoare.

Au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 19.500 lei. A fost identificat, totodată, un bărbat care nu respecta măsura carantinării la domiciliu. În cauză a fost întocmit proces verbal de sesizare din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati