Petrom a ieftinit motorina cu 9 bani, iar benzina și motorina costă la fel în aproape toate stațiile

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a ieftinit în această dimineață motorina standard cu 9 bani pe litru, transmite economedia.ro.

La stațiile Petrom din Capitală, potrivit peco-online și Monitorul Prețurilor, un litru de motorină standard costă între 6,58 lei și 6,61 lei. Iar benzina standard are prețuri cuprinse între 6,55 și 6,61 lei pe litru.

La cele mai multe stații din Capitală, Petrom afișează același preț pentru benzina standard și motorina standard, fie că e 6,60 lei, fie că e 6,61 lei pe litru.

Asta după ce diferența de preț dintre motorină și benzină ajunsese în toamna anului trecut la 1,5 bani pe litru, motorina fiind carburantul cu prețul mai mai mare.

În luna aprilie au avut loc mai multe modificări de preț ale carburanților. Până miercuri, 26 aprilie, a avut loc o serie de 5 ieftiniri care au durat aproape o săptămână, în urma cărora prețul benzinei a scăzut cu 30 de bani pe litru, iar cel al motorinei cu 42 de bani pe litru.

Apoi, au urmat două zile cu scumpiri, în care benzina a urcat cu 7 bani pe litru, iar prețul motorinei a fost majorat cu încă doi bani. Drepte urmare, joi la prânz diferența dintre benzină și motorină se redusese la 9 bani, adică motorina costa mai mult.

Acum, sâmbătă 29 aprilie, această diferență a fost anulată de ieftinirea de 9 bani pe litru aplicată de Petrom.

Stația Petrom Vitan, lângă București Mall, monitorizată de Economedia, afișează pe data de 29 aprilie 2023 un preț al benzinei standard de 6,60 lei pe litru, la fel ca al motorinei standard, tot 6,60 lei/litru.

Comparativ cu luna trecută, potrivit peco-online.ro, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 0,9%, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 3 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 5,6%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 20 de lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati