Petrom a scumpit iar benzina

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a scumpit benzina în această dimineață cu 4 bani pe litru, prima modificare de preț din luna aprilie. Prețul motorinei standard a rămas neschimbat.

Săptămâna trecută, pe 31 martie, la Petrom au avut loc ieftiniri ușoare ale carburanților, la o zi după ce scumpise benzina cu 5 bani pe litru.

După scumpirea de astăzi, un litru de benzină standard costă între 6,66 și 6,72 de lei, iar un litru de motorină standard costă la stațiile din Capitală între 7,03 și 7,06 lei, potrivit Monitorul Prețurilor.

Stația Petrom Vitan, lângă București Mall, monitorizată de Economedia, afișează pe data de 04 aprilie 2023 un preț al benzinei standard de 6,71 lei pe litru, în timp ce motorina standard costă 7,05 lei/litru.

Diferența de preț dintre benzină și motorină este acum de 34 de bani pe litru, după ce în toamna anului trecut urcase la un record de 1,5 lei.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 1,4 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 4,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile, potrivit peco-online.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 2,6 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 9,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În aceasta perioadă, România se află pe locul al 3-lea în Uniunea Europeană in topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, dupa Bulgaria și Malta.

În cazul motorinei, România este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta și Polonia.

sursa: economedia.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati